BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

3 Inspirerende Mogelijkheden om Vakantieherinneringen voor Eeuwig Vast te Leggen

Maanden keek je uit naar jouw droomreis. En dan is het plotsklaps alweer voorbij. Het voelde alsof je slechts één dag weg was. Helaas gaat het vaker zo. Maar dat betekent niet dat je dat fijne vakantiegevoel niet langer vast kunt houden. Vakantieherinneringen zijn waardevol, ze kunnen je leven soms zelfs veranderen. Bijna iedereen heeft wel een vakantieherinnering die hem heel dierbaar is.

Het is natuurlijk nog leuker als je één van die dierbare herinneringen voor eeuwig vast kunt leggen. Soms even terug kunt grijpen naar dat gevoel. Of dat nu twee maanden of vijftig jaar later is. Maar hoe leg je vakantieherinneringen echt goed vast? In dit artikel zetten we drie inspirerende mogelijkheden op een rijtje.

1. Een eigen fotoalbum maken

Dit lijkt misschien een open deur. Toch kiest het gros van de vakantiegangers ervoor om even snel een digitaal fotoalbum te creëren. Heel eenvoudig. Dat wel. Maar je hebt er zelf weinig voor hoeven doen. Het heeft iets nostalgisch om zelf een fotoalbum te maken. Gewoon een album kopen, zelf foto’s printen met je eigen canon printer, deze inplakken en grappige onderschriften bedenken. Het geeft veel meer waarde aan het project als je hier zelf mee aan de slag gaat.

Zorg er wel voor dat je de foto’s op de juiste manier uitprint. Verkeerd fotopapier kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de foto’s na enkele jaren al helemaal vervaagd zijn. Kies daarom echt voor goede kwaliteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat je hier jaren plezier van hebt.

Wil je liever geen fotoalbum maken? Maar de foto’s wel in huis verwerken? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de mooiste foto op canvas te laten drukken of gewoon in een fotolijst te zetten. Vergeet niet als je zelf foto’s gaat printen dat je ook voldoende inktcartridges in huis haalt. Deze gaan best snel. Zeker bij heel veel afdrukken. Een voorraadje brother ic 3219 of HP is dan ook geen overbodige luxe. Je zou natuurlijk ook voor een huismerk kunnen kiezen.

2. De mooiste herinneringen in een kist

Het is belangrijk om iedere vakantie op de kleine dingen te letten. Dingen die de reis zo speciaal hebben gemaakt. Heb je bijvoorbeeld een bijzonder mooi strand bezocht? Hoe leuk is het dan om een klein beetje zand in een flesje te bewaren en mee naar huis te nemen? Vakantieherinneringen kunnen er op heel veel verschillende manieren uitzien. Leuk om ze straks op een mooie plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een speciale kist. Deze kun je er eenvoudig bij pakken als je weer even terug gevoerd wil worden naar die tijd.

3. Houd een reisdagboek bij

Hier heb je weinig aan als je al terug bent, maar is wel een goede om te onthouden voor een eventuele volgende reis. Probeer elke dag op vakantie een verslag te maken. Op die manier zul je je alles blijven herinneren en is het thuis straks echt mogelijk om de gehele vakantie gedetailleerd terug te lezen.