TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Achter de Schermen

Achter de Schermen: Gunther & Ellen (Le Silence du Midi)

Gunther Van Impe en Ellen Bockstaele runnen Le Silence du Midi in het zuidwesten van Frankrijk. We belichten graag het mooie verhaal van dit charmante gastkoppel. We laten hen daarvoor zélf aan het woord:

“Wij zijn in oktober 2005 verhuisd uit Sint-Lievens-Houtem (Oost-Vlaanderen) naar hier, naar het ‘zuiden’, en dit was méér dan een doel. We hadden beiden een goede job, Ellen als fleuriste en Gunther in de telecomsector, bijna alles wat we nodig hadden, maar voelden dat er ‘iets ontbrak’ en dit hebben we ondertussen hier teruggevonden.  Heel concreet: ruimte, vrijheid, rust, en de mogelijkheid om onze zoon Gilles in een héél andere omgeving te laten groot worden in volledige vrijheid – iets wat intussen ook werkelijkheid is geworden.

Gilles (rechts) genoot van een opvoeding in volle vrijheid…

Het idee om iets op te starten in Frankrijk hadden we reeds sinds we elkaar leerden kennen, intussen zo’n 25 jaar geleden. We wisten vrij snel dat we beiden deze stap wilden zetten.

De zoektocht naar een geschikte locatie heeft ook zo’n 4 jaar geduurd. Per toeval kwamen we in deze streek terecht. We liggen hier aan de voet van de Pyreneeën. Dat wil zeggen dat we een hele grote invloed hebben van een Mediterraans klimaat, wat zich vertaalt in meer dan 300 dagen zon per jaar, een mild voor- en najaar en een witte winter.

Dit in combinatie met een mooi berglandschap, dat betekent dagelijks genieten. Het is een streek die niet zo gekend is bij het grote publiek en dat heeft vooral zijn voordelen. Ons buikgevoel zei ons dat dit een reden was waardoor we er zouden uitspringen.

Nog elke dag genieten Ellen & Gunther van het prachtige landschap…

Het leuke aan ons vakantiedomein is dat het zo gevarieerd is. We hebben kamers/gîtes, een camping, een echte Mongoolse tent, een bar en een restaurant. Het grote voordeel voor de gasten is – doordat we op de grens liggen van de Aude met de Ariège – dat we deze beide departementen kunnen aanbieden, dubbel zoveel bezoek- en doeplezier.

In 2021 bestaan we 16 jaar, en we hebben nog steeds dezelfde motivatie om elke dag opnieuw onze klanten een mooie vakantie te laten beleven.”


 
 Informeer of boek bij LE SILENCE DU MIDI

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!