TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Achter de Schermen

Achter de Schermen: Johan & Ilse (L’Angelo Pescatore)

Eind 2021 namen Johan Ginis en Ilse Donghi de bloeiende B&B L’Angelo Pescatore (Italië, Umbrië) over van Paul Baele & Rita Saeys. We maken kennis met de nieuwe uitbaters, die op hun beurt de deuren van hun gezellige broodjeszaak Picollo Bello in Zaventem (Nossegem) achter zich dichttrekken.

Johan & Ilse – beiden afkomstig uit Leefdaal – waren buren toen ze elkaar in 1986 leerden kennen. Ze hebben twee kinderen die intussen al op hun eigen benen staan: Yara (° 1997) en Jarco (° 1998). Deze laatste deelt samen met zijn papa een verslavende hobby, meer bepaald de autosport. Tot voor kort waren ze regelmatig te spotten op de Nürburgring, waar ze (niet-competitief) de limieten van het circuit opzochten.

Toen Johan & Ilse hun broodjeszaak opstartten in 2010, gaven ze beiden hun job als respectievelijk automechanieker en IT-medewerkster op. Het was van meet af aan de bedoeling dat ze zich 100% zouden geven voor hun zaak. Dat resulteerde in zelfgemaakt brood, confituur en eigen gerechtjes. Ze deden dus reeds volop ervaring op met het verwennen van mensen en lekker eten, met de nadruk op ongedwongenheid. Al die jaren hebben ze met heel veel plezier en nog meer enthousiasme de zaak opgebouwd. Tevens hebben ze veel vrienden en zeer trouwe klanten ontmoet die hen heel nauw aan het hart liggen.

Los van dit alles waren beiden al vele jaren Italië-fans, en dat was voor een stukje familiegerelateerd. De grootvader van Ilse is in 1920 vanuit Scanzorosiate (Noord-Italië) in 1920 vertrokken naar Frankrijk om daar als 20-jarige te werken in de tegelfabrieken. Nadien is hij doorgereisd naar België, waar hij zijn Belgische echtgenote leerde kennen. Hun zoon (de vader van Ilse) werd in het Frans opgevoed, waardoor het Italiaans als conversatietaal in de familie verloren ging. Vanaf 1995 voelde de vader van Ilse een duidelijke behoefte om zijn familie in Italië te leren kennen. Dat was voor Ilse de aanleiding om een stoomcursus Italiaans te volgen, enkel en alleen om jaarlijks met haar vader de familie in Scanzo te gaan bezoeken.

Toen de vader van Ilse in mei 2021 overleed, leek de draad met Italië doorgesneden. Op dat moment kwam toeval om de hoek loeren. Johan & Ilse boekten drie dagen vakantie in juli 2021 bij Paul en Rita in L’Angelo Pescatore. Ze hadden er een supergezellige tijd, samen met de andere Belgische gasten, en genoten van elk mooi plekje groen, van de grote gastvrijheid van Rita en Paul, en van de aangename gesprekken met de andere gasten. Toen ze terugkeerden naar België liet de plek hen niet los. Vermits Paul en Rita al een tijdje met de idee speelden om hun zaak te verkopen, kwam alles in een stroomversnelling terecht en werd de overname een feit.

Vanaf 2022 staan Johan & Ilse dus paraat om met hart en ziel datgene te doen waar ze al zoveel jaren al hun energie en passie in steken: mensen verwennen op een ongedwongen manier. De schitterende omgeving en de geweldige reputatie van L’Angelo Pescatore zijn twee extra troeven die ze erbij kregen.

Rita Saeys (links) en Paul Baele (rechts) geven de fakkel door aan Johan Ginis & Ilse Donghi.

 Informeer of boek bij L'ANGELO PESCATORE

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!