TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

De Beste Artikelen om Mee te Nemen op Reis

Dit is een gesponsorde tekst.

Maandenlang zit je je te verheugen op die ene droomreis of vakantie. En nu die dicht bij komt, is het tijd om je af te vragen wat je precies mee moet nemen op reis. Of je nou op safari gaat in Zuid-Afrika, naar Thailand gaat om de unieke cultuur en tempels te bezoeken, of naar Spanje om helemaal tot rust te komen er zijn altijd bepaalde artikelen die essentieel zijn om mee te nemen op reis.

Om te zorgen dat je zorgeloos op vakantie kan genieten, hebben wij deze artikelen op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en je volledig kan richten op jouw droomreis.

Een Goede Koffer of Rugzak

Voor we je vertellen welke artikelen essentieel zijn voor elke vakantie, is het belangrijk dat je een goede koffer of rugzak hebt waar je de spullen in kunt doen. Welke beter is in jouw situatie, hangt af van het soort reis wat je gaat doen.

Als je, zoals we eerder vermeld hebben, naar Zuid-Afrika gaat of naar Thailand om rond te reizen, dan is een goede en handige rugzak essentieel. Als je van plan bent om op vakantie te gaan en in dezelfde accommodatie te verblijven de hele vakantie, kan je ook net zo makkelijk een koffer gebruiken.

Een andere goede tip die we je willen meegeven wat betreft het inpakken, is dat we je aanraden om wat ruimte over te laten in je koffer of tas wanneer je op reis gaat. De kans is namelijk groot dat je op vakantie wat spullen of kleding tegenkomt die je graag mee naar huis wilt nemen.

Als je jouw koffer of tas helemaal hebt volgepropt, zal dit een lastig verhaal worden. Daarom is het maar beter om goed van tevoren na te denken over hoeveel kleding je echt nodig gaat hebben. Aangezien dit over het algemeen de meeste ruimte in beslag neemt. Mensen overschatten vaak hoeveel kleding ze nodig hebben, waardoor ze uiteindelijk de hele vakantie sjouwen met een overvolle en te zware koffer of tas.

De Juiste Elektronica en Opladers

Dit klinkt misschien als een open deur, maar we beloven dat dat zeker niet het geval is. Met de juiste opladers bedoelen we namelijk niet alleen dat je alle opladers meeneemt die passen bij je eigen spullen, maar ook dat ze passen in het stopcontact in het land waar je naartoe gaat.

In veel landen buiten Europa gebruiken ze namelijk andere stopcontacten, waardoor je misschien niks hebt aan je huidige opladers. Doe daarom goed onderzoek of dit zo is voor het land waar jij naartoe gaat.

Gelukkig is dit probleem makkelijk te verhelpen door een wereldstekker aan te schaffen. Deze zet je vervolgens op je oplader, waardoor je met de wereldstekker je elektronica kunt opladen zoals je thuis gewend bent. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het aantal volt dat je elektronica nodig heeft om op te laden. Ook dit is in sommige landen anders dan je thuis gewend bent.

Onder de juiste elektronica valt ook dat je een goede camera meeneemt, als je van plan bent om foto’s te maken. Vergeet in dat geval ook niet om een extra SD-kaart mee te nemen. Je schiet het geheugen van je camera een stuk sneller vol dan je van tevoren waarschijnlijk denkt. Zeker wanneer je op een lange rondreis gaat, is het handig om extra geheugen mee te nemen.

Een Waterdichte Tas

Waar je ook naartoe gaat, je hebt altijd de kans dat het (flink) kan gaan regenen. Als je geen rugzak hebt die waterdicht is, doe je er verstandig aan om te kijken naar een waterdichte tas. Deze hoeft natuurlijk helemaal niet groot te zijn, zolang die maar genoeg ruimte biedt aan belangrijke documenten en spullen.

Zeker wanneer je in een land bent waar je een visum voor moet uitprinten en je paspoort altijd bij je moet hebben, is dit één van de beste items die je maar kan meenemen op vakantie.

Zorg voor Entertainment

Hoe leuk reizen ook is, je zal ongetwijfeld veel tijd doorbrengen met het reizen naar je locatie. Om de tijd te doden, is het belangrijk dat je zelf zorgt voor entertainment. Voor de één is dit een goed boek, voor de ander is dit een draagbare spelconsole of mobiele games.

Zorg er in ieder geval voor dat je iets te doen hebt als je aan het reizen bent. Anders worden die uren in het vliegtuig of in de auto opeens wel erg lang.