TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

De Voordelen van een Gezellig Bad in een Vakantiewoning

Iedereen heeft wel een momentje nodig – zelfs op reis – om tot rust te kunnen komen, bijvoorbeeld na een gezellige maar drukke daguitstap naar een bekende bezienswaardigheid. En voor velen is dat rustmomentje te vinden in de badkamer. De badkamer is namelijk een plek waar je vaak op jezelf bent. Deze plek kan daarom een oase van rust zijn voor velen. Denk aan ‘s avonds lekker bijkomen in een warm bad. Heel vaak doen eigenaars van vakantiewoningen en B&B’s er daarom alles aan om de badkamer om te toveren tot een ware plek om tot rust te komen. Hierbij spelen verschillende facetten een rol.

Het badkamermeubel

Vaak wordt gekozen voor een mooi badkamermeubel wanneer de badkamer van een vakantiehuis of chambres d’hôtes wordt ingericht. Een gesloten badkamermeubel kan beter ogen dan een open badkamermeubel. Dit komt doordat een open badkamermeubel ervoor zorgt dat de ruimte er rommelig uit ziet. Een gesloten badkamermeubel daarentegen zorgt voor minder spullen in het zicht, waardoor het er opgeruimd uitziet. Daarnaast is een badkamermeubel ideaal als het perfect aansluit op de wasbak. Dit zorgt ervoor dat het badkamermeubel en de wasbak er als één geheel uitzien. Verder zie je het vaak gebeuren dat het badkamermeubel zweeft. Dit geeft de illusie dat de badkamer groot is, doordat je onder het badkamermeubel kan kijken.

Het toilet

Een zwevend toilet is tegenwoordig de mooiste optie en vind je terug in de meest recent gerenoveerde vakantie-accommodaties. Sommige eigenaars doen er ook alles aan om de WC-brillen na een bepaalde tijd te vervangen. Vaak kiezen ze voor een luxe toiletbril, zodat je bezoek aan het toilet een beter moment wordt.

De douche

Ook in de douche kan je een mooi moment voor jezelf vinden. Veel mensen douchen elke dag even kort en krachtig om de dag door te komen, maar het is veel fijner om eens per week ook een goede douche te nemen onder een regenkop. Een regenkop is een douchekop waarmee er een regen wordt nagebootst die recht naar beneden valt. Onder zulke regen staan is voor veel mensen een rustgevend moment en daarom is het ook een ideale manier om je rust te pakken in de badkamer. Uit een enquête blijkt dat op reis veel vaker wordt gekozen voor een regendouche dan thuis. De warme temperaturen aan pakweg de Spaanse Costa’s, de Dominicaanse stranden, de Italiaanse riviera of de Franse Côte d’Azur zullen hier niet vreemd aan zijn.

Het bad

De meest ideale manier om tot rust te komen in de badkamer is door een bad te nemen. In bad kan je verschillende badzouten en schuim maken die een rustgevend effect hebben. Daarnaast is het ook fijn om in bad te liggen en de verschillende geuren te ruiken die alle zepen afgeven. Veel mensen gaan in bad liggen terwijl er wat kaarsjes aanstaan in de badkamer. Tevens nemen ze ook een goed boek mee in de badkamer, omdat ze dan tijd en concentratie hebben om een boek te lezen. Dit zijn allemaal zeker aanraders om een goed bad te nemen om tot rust te komen.