INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   Europa > Griekenland

   De Zwaluwtjes  VIP-PROFIEL

   10 /10 (1 recensie)

   WINNAAR BIJ LANDGENOTEN ACHIEVEMENT AWARD 2020

   De Zwaluwtjes is een B&B gehuisvest in een herenhuis uit 1847 en gelegen in een Grieks dorpje op de flank van de berg Pilion. Deze B&B met 9 kamers en een studio wordt sinds 2007 uitgebaat door een Vlaams koppel dat al geruime tijd in Griekenland woont. Hier zijn stranden in overvloed maar ook groen beboste hellingen, pittoreske dorpjes, wandelingen en charmante pleintjes om te eten onder de platanen.

   Hier vind je dus Vlaamse gastvrijheid in een Grieks kader. Het huis werd gebouwd in 1847 met gelden overgemaakt door een vermogende Griek, Philippidis, die zoals zovele Grieken toen, naar Egypte uitgeweken was. Hijzelf heeft er nooit in gewoond maar liet het huis na aan zijn broer. Diens dochter trouwde met een Vergos en deze familie Vergos woonde hier tot in de jaren 1980, waarna het huis, na het overlijden van Anastasia Vergos, de laatste bewoonster, leeg kwam te staan. In 2002 werd het huis aangekocht door de familie Renders-Liekens. De typische stijlkenmerken van een Pilion archontiko worden gecombineerd met modern comfort, maar alle wijzigingen worden steeds geintegreerd in de sfeer van het oude herenhuis. Zo werd het balkon, daterend van 1902 en resultaat van de toen heersende mode om neo-klassieke elementen te integreren in deze herenhuizen, verplaatst naar een nieuw bijgebouw en werd de voorgevel terug in de oorspronkelijke staat gebracht.

   Het bestaande bijhuis, paraspito, werd omgevormd tot de ontbijtkamer, waar men ‘s avonds terecht kan voor een borrel en een gezellige babbel. Tevens werd er een nieuw bijgebouw opgericht waarin twee suites werden ondergebracht. In het hoofdgebouw werden zeven kamers voorzien naast de receptie en een ruim salon op de bovenste verdieping, waar zich vroeger ook traditioneel de “mooiste kamer” bevond.

   De 9 kamers en studio zijn alle genoemd naar een Griekse godheid. Alle kamers zijn voorzien van een verschillende stijl badkamer. Alle badkamers beschikken over een massage-douche.

   Bovendien beschikt de B&B over een prachtig zwembad.

   Pinakates is een klein, geklasseerd bergdorp op het Pilion schiereiland dat begint bij Volos in Centraal Griekenland. Het ligt op 600 meter hoogte en kijkt uit over de berg Pilion en over de baai van Volos, de Pagasitische Golf. Door zijn ligging kent het dorpje 4 seizoenen, is het volledig ingebed in het groen en ademt het nog de authentieke sfeer van een grieks dorpje.

   Wil je genieten van een verblijf in een authentiek Grieks herenhuis, genesteld in één van de schilderachtigste dorpjes van Pilion, waar je tevens van de spreekwoordelijke Vlaamse gastvrijheid kan proeven, dan ben je bij De Zwaluwtjes aan het juiste adres.

     RECENSIES
   Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

    

     PRAKTISCHE INFO OVER DE ZWALUWTJES

      0030 2423086920 | 0030 6976215187
      http://www.pinakates.com  


   Aantal Kamers: 9
   Maximale Capaciteit: 23 personen

   Extra Faciliteiten :

   • Wifi beschikbaar
   • Kindvriendelijk
   • Zwembad aanwezig
   • Eigenaars bereikbaar via Whatsapp (+306976215187)

      Edouard en Maria-Louisa Renders-Liekens

     FACEBOOK STREAM DE ZWALUWTJES


    
     PLAN JE REIS NAAR DE ZWALUWTJES


    
     TOERISTISCHE HIGHLIGHTS NABIJ DE ZWALUWTJES


    
     LIGGING VAN DE ZWALUWTJES

   Adres: Plateia, 37010 Pinakates, Griekenland


    
     DE ZWALUWTJES: WANDELBESTEMMING

   Wandelfan?
    
   DE ZWALUWTJES is een ideale wandelbestemming. Je leest er alles over in ons thematisch e-magazine 'Wandelen bij Land- en Taalgenoten'.


    
     BIJ LANDGENOTEN AWARDS VOOR DE ZWALUWTJES


    
     WEERSVOORSPELLING VOOR DE ZWALUWTJES


    
   Informeer of boek bij DE ZWALUWTJES


    
     LIVE VIDEOGESPREK MET DE EIGENAARS VAN DE ZWALUWTJES
   Via 'Bij Landgenoten' kun je nu een live videogesprek met de eigenaar(s) van DE ZWALUWTJES boeken. Zit je nog met enkele concrete vragen, wil je even kennismaken met wie achter dit aanbod zit, ben je benieuwd naar uitstapmogelijkheden of naar arrangementen, maar kijk je ertegenop om veel over en weer te mailen? Boek dan een live videogesprek via onze beveiligde servers. De eigenaar zal je vragen graag beantwoorden en/of met plezier een reeks foto's of tips met je delen. Zo maak je 1-op-1 en in volle privacy kennis met de persoon die van je vakantie een droomvakantie zal maken. Deze dienst is volledig gratis. Het door jou gekozen tijdstip (max. 1 uur) is steeds onder voorbehoud en zal kort na je aanvraag door de eigenaar(s) worden bevestigd.
    
   Accommodatie
   Via
   Dienst
   Extra
   Tijdstip
   Recurring info
   Info
   Bevestiging
   We aren’t able to process your payment. Please, try again.
   Bedankt voor je Aanvraag!
   OPGELET: dit tijdstip moet nog bevestigd worden door de eigenaars van de accommodatie. Deze bevestiging volgt zo snel mogelijk via e-mail. Het voorlopige bevestigingsnummer is: