INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Achter de Schermen

   ‘De Zwaluwtjes’ Wint 2de ‘Bij Landgenoten Achievement Award’

   We zijn er bijzonder trots op de ‘Bij Landgenoten Achievement Award’ dit jaar te kunnen uitreiken aan Ward & Wies Renders van Ta Xelidonakia (De Zwaluwtjes), gesitueerd aan de oostzijde van het centrale Griekse vasteland. Met deze award wensen we landgenoten in the picture te zetten die hun droom om in het buitenlands toerisme actief te zijn, niet alleen waarmaakten maar ook op een hoger niveau wisten te brengen. Een score van 100% op recensiesite Tripadvisor rechtvaardigt en ondersteunt de keuze van onze redactie.

   De B&B werd geopend in september 2007. Ervoor werkte Ward in verschillende hoedanigheden bij Makro, waaronder ook in het buitenland als landenmanager (Marokko, Portugal, Griekenland, Polen en Taiwan). Wies beredderde intussen het huishouden en hield het gezin (met 3 dochters) draaiende. Zij deed tevens veel vrijwilligerswerk in het land waar ze verbleven.

   Na 15 jaar in het buitenland vonden ze het welletjes. De drie meisjes waren de deur uit, en het was al lang de droom van Wies om een B&B uit te baten. In 2002 kwam er een huis te koop in Pinakates op het schiereiland Pilion, op amper 200 meter van hun eigen woning die ze in 1998 hadden aangekocht.

   Ze kochten het huis van de familie van de oorspronkelijke bouwer in 1847, en één van de zusters die de onderhandelingen deed zei het volgende : “Een likje verf en de eerste gasten kunnen zo komen.” Dat likje verf heeft Ward en Wies uiteindelijk bijna 5 jaar jaar gekost. Gans het gebouw werd gerestaureerd en terug in de oorspronkelijke staat gebracht met inbreng van badkamers en modern comfort. Het geheel werd eerst volledig opgemeten en gefotografeerd door studenten architectuur van de universiteit van Volos om later zo getrouw mogelijk weer opgebouwd te worden. Voor muurschilderingen, wijntonnen etc. hebben Wies en Ward telkens vakmensen ingeschakeld. Deze zoektocht was niet altijd makkelijk.

   Na een lastige renovatieperiode opende vijf jaar later ‘De Zwaluwtjes’ dus de deuren. Het werd een instant succesverhaal.

   Ward en Wies genieten er elke dag van om een streek die niet gekend is, waar ze verliefd op zijn geworden en die beschouwd wordt als één van de mooiste van Griekenland, te kunnen laten ontdekken door hun gasten. Volgens de Griekse mythologie woonden de Goden op de Olympos maar beleefden ze hun bruiloften en hun vrije tijd in Pilion. Wat goed was voor de Griekse Goden, zal voor iedereen wel volstaan.  Ward en Wies zijn dan ook énkel gelukkig als hun gasten gelukkig zijn. Daarvoor gaan ze tot het uiterste, elke dag weer. Ze proberen zich steeds aan te passen aan de verwachtingen van de gasten: als die veel hulp nodig hebben, dan geven ze die. Maar als ze liefst alles zélf willen regelen, dan kan dat ook. De recensies zijn dan ook unaniem: in ‘Ta Xelidonakia’ kom je thuis.

   Intussen hebben Ward en Wies de banden met het vaderland niet helemaal doorgeknipt. Ze komen meestal twee keer per jaar naar België: in januari voor de beurzen en begin november met de wagen om Tsipouro, olijfolie, appelen, kiwi’s, etc. mee te brengen voor de kinderen. Blijkbaar werkt het uitslaan van de vleugels intussen aanstekelijk bij de familie Renders. De jongste dochter woont met haar twee kinderen weliswaar nog in België, maar de oudste dochter woont in Nederland en werkt nu in Kavala (Griekenland), en de tweede dochter woont en werkt in Engeland.

   Wies en Ward krijgen in Ta Xelidonakia de hulp van 2 vaste krachten: Adelina en Aurora. De taakverdeling is duidelijk bepaald: Wies runt de kamers en zorgt voor het ontbijt, regelt de bevoorrading en stuurt de twee dames aan. Ward doet de administratie, ontvangt de gasten, beantwoordt hun vragen en regelt trips of activiteiten. ‘s Morgens verzorgt Ward met Adelina het ontbijtbuffet, terwijl Wies met Aurora de keuken doet. Kleine technische klussen, schilderen, onderhoud van de tuin, … doen ze met z’n beiden of met de hulp van de twee dames.

   Wies en Ward krijgen de hulp van 2 vaste krachten: Adelina en Aurora.

   Informeer of boek bij DE ZWALUWTJES


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!