TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Een Droomreis naar Australië: Hoe Creëer je de Perfecte Individuele Rondreis Down Under?

Australië heeft een speciaal plekje op de bucketlist van heel veel reizigers. En dat is niet zomaar. Het is een prachtig land dat ontzettend veel te bieden heeft: prachtige natuur, adembenemende stranden, bruisende steden en nog heel veel meer. Australië heeft daarbij ook nog een heerlijk klimaat, waar we in Europa heel jaloers op zijn. Een individuele rondreis Australië is een geweldige ervaring die je gegarandeerd nooit gaat vergeten en waar je altijd over blijft praten. Zo’n fantastische reis vergt wel even wat tijd qua voorbereiding en planning, maar dat is het meer dan waard. In dit artikel lees je alles over het creëren van een geweldige rondreis door het prachtige Australië. 

Catching flights

De eerste stap van je droomreis is natuurlijk het vliegen. De vlucht van Nederland of België naar Australië duurt ongeveer 24 uur. Dit is een lange vlucht, maar geloof maar dat het absoluut elke minuut reizen waard is. Vliegen van Nederland of België naar Australië is nu eenmaal niet hetzelfde als een vluchtje naar Ibiza, maar het is natuurlijk ook een heel andere reis. Daarbij ga je ook niet naar Australië voor 5 dagen, dus je hebt genoeg tijd om bij te komen van deze vlucht. Als je bereid bent om te investeren in een fijne vlucht, kun je er ook voor kiezen om een stoel met extra beenruimte te kiezen of zelfs in business class te gaan zitten. Dan begint je reis al gelijk goed. 

Alleen door Australië trekken

Het klinkt misschien even spannend, maar Australië is het perfecte land voor een individuele rondreis. Het is veilig, de mensen zijn vriendelijk en door de populariteit van dit geweldige land zijn er ook heel veel andere reizigers. Zo kun je makkelijk vrienden maken en wie weet verandert je solo trip dan nog wel in een groepsvakantie met je nieuwe travel buddies. Daarnaast is de infrastructuur in Australië ook ontzettend goed. Je kan met de auto, trein of bus rondreizen. De trein of bus kan erg leuk zijn, omdat je zo ook andere reizigers kan leren kennen. Als je liever op jezelf bent, kun je een auto huren om het land door te trekken. 

Maak een goede planning 

Als je besluit om door Australië te gaan reizen, is het belangrijk om een goede planning te hebben. Je kan er ook voor kiezen om je vlucht te boeken en in Australië een plan te maken, maar als je een beperkt aantal weken hebt, kan het fijn zijn om een goede planning te hebben. Zo weet je dat je het meeste uit je tijd in Australië haalt. Het is handig om een lijstje te maken met alle dingen die je wilt zien en de plekken waar je naartoe wilt. Zo kun je je reis uitstippelen langs deze plekken en bezienswaardigheden. 

Bus, trein of auto 

Zoals gezegd zijn er veel opties qua vervoermiddel in Australië. De wegen in Australië zijn goed in orde, dus reizen met de auto is prima mogelijk. Wat fijn is aan reizen met de auto is dat je zelf de volledige controle hebt over waar en wanneer je wilt stoppen. Het openbaar vervoer is ook erg goed geregeld. Er is voldoende keuze in busmaatschappijen. De Greyhound bus is een van de meest populaire. Het voordeel van reizen met de bus is dat je lekker kan ontspannen en iemand anders het zware werk voor je doet. Je kan lekker met je voetjes omhoog genieten van het uitzicht. De trein is iets prijziger dan de bus, maar het is wel een unieke ervaring en er zijn prachtige treinroutes in Australië die jouw reis nog specialer maken.