INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   Op Fietsvakantie? Tips voor de Aankoop van een Fietsendrager

   Publicatiedatum: 06/06/2020

   Rustige fietsvakanties op bestemmingen die niet té verafgelegen zijn, liggen momenteel goed in de markt. Maar uiteraard moet je hierbij ook je fiets op de bestemming krijgen. Waarop moet je zoal letten bij de aankoop van een fietsendrager?

   Of het nu gaat om een mountainbike, elektrische fiets, stadsfiets, racefiets of kinderfiets, het liefst neem je je eigen tweewieler mee op vakantie. Zo vermijd je de rompslomp van de huur van een fiets ter plaatse. Eens je de bestemming én de accommodatie hebt gekozen, is het tijd voor de praktische voorbereiding van de reis. Daar hoort dus de vraag bij hoe je je fietsen zal vervoeren. En die vraag stel je best niet té lang uit. We gidsen je door de voorbereidingsfase.

   Het hangt deels af van je wagen…

   Heeft je wagen al dan niet een trekhaak? Als je auto geen trekhaak heeft, dan kun je kiezen voor een fietsendrager op de achterklep of voor een dakdrager. Het voordeel van een dakfietsdrager is dat je geen aparte lichtbak nodig hebt en dat je fietsen nooit teveel uitsteken. Op nagenoeg alle wagens die zijn uitgerust met een dakrail, kun je een dakdrager monteren. Bovendien kun je er méér fietsen op kwijt dan op de traditionele trekhaakdrager of achterklepdrager. Let uiteraard goed op het maximale gewicht dat het dak en de dakrails mogen dragen.

   … maar ook deels van je fiets(en)

   Sommige fietsen zijn erg licht. Andere types, zoals de elektrische fietsen, zijn dan weer bijzonder zwaar en passen dus minder goed op je dak. De maximale belasting van de fietsendrager zal dus een belangrijk aandachtspunt zijn. Voor e-bikes is een trekhaakdrager vaak de enige oplossing. Hou hierbij zeker rekening met de kogeldruk, m.n. de maximale verticale belasting die je trekhaak kan dragen. Sommige trekhaakdragers zijn kantelbaar, waardoor je nog probleemloos de achterklep van je auto kan openen, zonder dat de fietsdrager in de weg zit.

   … en van je bestemming

   De verschillende Europese landen hanteren andere regels op het vlak van fietsendragers. Elk land heeft b.v. zijn eigen reglementen over hoeveel een fietsendrager mag uitsteken. Sommige landen verplichten ook het gebruik van een markeringsbord en van een 13-polige stekker. Een fietsendrager met 13-polige stekker heeft ook achteruitrijlichten en een mistlamp, in tegenstelling tot de 7-polige aansluiting die enkel remlicht, knipperlichten en achterlichten heeft.

   Hou sowieso ook rekening met de maximale snelheid die vasthangt met de gekozen fietsendrager. Verwijder zeker alle loszittende onderdelen zoals fietspompen, fietscomputers, kinderzitjes, fietstassen e.d.m., en let – zoals hierboven reeds aangegeven – ook op het maximaal toegelaten gewicht.

   Nog een handige slottip: zet al je fietsen – of nog beter: de klemmen waarmee je je frame vastklemt – op slot. Ook een extra kabelslot is geen overbodige luxe. Je zou de eerste niet zijn die na een toiletbezoek langs de autosnelweg ziet dat één van zijn fietsen de benen heeft genomen…

   We wensen je alvast een gezellige fietsvakantie bij land- en taalgenoten.