TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Arrangementen > Arrangementen in Frankrijk

Arrangement 'Het Beste van het Baskenland'

Het Baskenland is een land van verscheidenheid, met voor elk wat wils. Maison Aguerria tekende hier een arrangement van 5 of 6 dagen uit: 'Het Beste van het Baskenland', een totaalbeleving met iedere dag uitstapjes op eigen tempo, degustaties, Frankrijk en Spanje, dit allemaal in één vakantie. Micha & Elsie hebben alles voor je uitgezocht, zodat je de zekerheid hebt van een mooie vakantie zonder zorgen. Ook te boeken als wandel- of culinair arrangement.

 

Programma

Dag 1 (zondag) - Aankomst bij Maison Aguerria

Vanaf 16u. wordt u verwelkomd met een welkomstaperitief en kan de vakantie starten. U ontvangt een informatiemap vol met tips, kaarten en alle verdere details. Om 20u. is een diner voorzien bij een lokaal restaurant op 5 a 10 minuten rijden van de B&B.

Dag 2 (maandag) - Saint-Jean-Pied-de-Fort

Na een eerste heerlijk ontbijt kunt u Saint-Jean-Pied-de-Port bezoeken, het bekende stadje op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. ‘s Morgens is er een markt met lokale producten. Slenter door de oude straatjes en profiteer van de vele terrasjes. De middag kan benut worden voor een wandeling tussen de wijnranken in Ispoure en wijn proeven bij La Cave d’Irouleguy of één van de vele wijndomeinen. ’s Avonds afspraak voor een verfijnd diner in Baigorry.

Dag 3 (dinsdag) - Baskische kust

Deze dag kunt u genieten van de de lange zandstranden en mondaine badplaatsen van Baskenland. Biarritz, St. Jean de Luz en San Sebastian zijn het meest bekend en bieden het ware vakantiegevoel. Om 20u is er weer een tafeltje voor u voorzien bij een lokaal restaurant.

Dag 4 (woensdag) - Pamplona

Pamplona , bekend om de “Sanfermines”. Verken het oude stadscentrum, de stadswallen en het populaire plein Plaza del Castillo. Bezoek zeker de indrukwekkende kathedraal en maak gebruik van onze persoonlijke pintxosroute, voor de niet te missen vele bars waar de pintxos worden geserveerd, hapjes op stokjes, ware culinaire kunstwerkjes en een echte lekkernij. ‘s Avonds een diner bij authentieke familiale Ferme Auberge.

Dag 5 (donderdag) - Vallei van Aldudes

Bewonder het betoverende Baskische landschap en de vale gieren na het ontbijt tijdens de wandeling “Lepeder”. Op het eind is er een welverdiende degustatie-schotel (lunch) bij Pierre Oteiza die u toelaat de befaamde producten van het Baskische varken te proeven. Bezoek ’s middags in Banca de kwekerij van “Truite de Banka” en de historische kopermijnen van Banca. Eindig de valleitocht bij Txokolategia “Laia” in Baigorry voor een heerlijke chocolademelk of artisanaal ijs. Om 20u is het tijd voor een mooi diner in een stijlvol kader te Baigorry.

Dag 6 (vrijdag) - Espelette

Espelette, wereldberoemd om zijn piment d’Espelette. Rode pepertjes die twee tot drie weken in de zon gedroogd worden en dan tot poeder worden vermalen. In de namiddag kunnen de omliggende dorpjes zoals Ainhoa en Cambo les Bains bezocht worden met de tuinen van Villa Arnaga, het kleine “Versailles” van Baskenland.

Dag 7 (zaterdag) - Vertrek

Na een mooi verblijf en kennismaking met Baskenland is er nog een laatste uitgebreid ontbijt voor u weer huiswaarts keert.

Data 2024
 • Het gehele seizoen
Prijs
 • Vanaf € 709,- p.p.
Inbegrepen
 • 6 overnachtingen (tweepersoonskamer) in een DeLuxe Kamer of DeLuxe Suite
 • 6x ontbijt
 • 5x diner (excl. drank)
 • 1x lunch (excl. drank)                                   
 • Uitstappen zijn niet begeleid, maar je krijgt wel uitgebreide info.
 • De restaurants zijn altijd op 5 tot 15 minuten rijden vanaf de B&B, de volgorde is indicatief en kan afwijken.
Meer info

 Informeer of boek bij MAISON AGUERRIA

  Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

       


   

  TIP !
  Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!