INFO AANVRAAG

Deze pop-up zal na het succesvol versturen van een bericht automatisch sluiten.

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Deze pop-up zal na het succesvol versturen van een reservatie aanvraag automatisch sluiten.

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen

Akkoord met de privacyverklaring:
JA (*)


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X
Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Hoe kun je een vakantiewoning verzekeren?

Image by Kookay from Pixabay

Een vakantiewoning kopen heeft veel voordelen. Zo heb je altijd een fijne plek om te bezoeken in de vakantie én kun je eventueel een extraatje verdienen door de woning te verhuren als je er zelf niet bent. Daarnaast heb je hier al kunnen lezen waarom een vakantiewoning een goede investering is. Het is echter wel belangrijk om je vakantiewoning goed te verzekeren. Het laatste waar je tenslotte aan wilt denken is dat je voor een grote kostenpost komt te staan door schade aan je woning door bijvoorbeeld een brand, storm of een inbraak. Maar welke verzekeringen voor vakantiewoningen zijn er eigenlijk? In dit artikel lees je er meer over.

Brandverzekering of recreatiewoningverzekering

Hoewel een brandverzekering in België niet verplicht is, is het wel verstandig om deze verzekering af te sluiten. Mocht er schade ontstaan aan je vakantiewoning door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, een omgevallen boom of een overstroming dan wordt deze in veel gevallen vergoed (soms moet je een aanvullende dekking hebben en bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen hebben). Alle huiseigenaren worden dan ook met klem aangeraden om deze verzekering af te sluiten. Voor vakantiewoningen bestaan ook speciale verzekeringen zoals de recreatiewoningverzekering. Hier gelden vaak andere voorwaarden voor, en is bijvoorbeeld interessant als je een stacaravan of strandhuisje hebt. Ook als je je vakantiewoning wilt verhuren kan een recreatiewoningverzekering gunstiger zijn dan een brandverzekering.

Inboedel- en opstalverzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in en om je vakantiewoning tegen allerlei soorten schade. Deze verzekering is eigenlijk altijd verstandig om af te sluiten, zeker als je wat duurdere spullen in huis hebt staan. De opstalverzekering is interessant voor alle huiseigenaren. Met deze verzekering verzeker je namelijk het huis zelf. Bijvoorbeeld tegen brand, storm en inbraak. Lees van tevoren wel goed de voorwaarden door, deze verzekering heeft namelijk een aantal overeenkomsten met de brandverzekering.

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is vaak verplicht als je een hypotheek bij de bank wilt afsluiten. Met deze verzekering sluit je namelijk een soort levensverzekering af. Zo weet je zeker dat jij geen enorme restschuld achterlaat bij je gezin of de bank als je plotseling zou komen te overlijden. Deze verzekering is alleen overbodig als je de vakantiewoning zonder een hypotheek af te sluiten kan kopen.

Vakantiewoning in het buitenland verzekeren

Naast de vijf bovengenoemde verzekeringen, kan ook een rechtsbijstandverzekering verstandig zijn om af te sluiten. Je weet tenslotte nooit tegen welke conflicten je aan kunt lopen. Let er wel op dat een rechtsbijstandverzekering niet altijd geldig is als je vakantiewoning in het buitenland staat. Vraag dus van te voren goed naar de voorwaarden. Voor de overige verzekeringen geldt dat veel verzekeraars enkel vakantiewoningen in België, Nederland en Duitsland willen verzekeren. Staat jouw vakantiewoning in een ander land? Bezoek dan een specialist of sluit de bovengenoemde (of vergelijkbare) verzekering af in het vakantieland. Voor overige informatie kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar. Deze kan je meer vertellen over de voorwaarden en tarieven van het verzekeren van jouw vakantiewoning.

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019