BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Niets Doen Mag. Veel Doen Kan…

Agriturismo La Vallata - Logeren bij Belgen in Italië

ER ZIJN… OF ER NIET ZIJN… dat is de kwestie.

Zomer. Zuiden. Precies in het midden van Italië. Op 1450 kilometer van Brussel, op 250 kilometer van Rome, halverwege tussen de Adriatische en de Middellandse Zee: place to be.

De zon op haar hoogst. De nachten op hun kortst. De kleur van het gouden graan. De geur van de diepzwartste café. Ansjovis. Basilicum. Cynar. Enzovoort tot. Zabaglione.

Het zomergevoel wordt losgeslagen door kleine dingen: het silhouet van de cipres, de smaak van de eerste persing, de geur van heuvels vol brem en de kleuren van de opkomende zon boven een landschap dat nog niet weet hoe heet het vandaag zal worden: Umbrië, het onbekende, miskende, ruwere, eerlijkere broertje van Toscane.

Je kan jezelf of de weg verliezen in de achtertuin, of op de hellingen van de Monte Cucco. De bergen zijn vlakbij, de geschiedenis ook. Perugia, Spoleto, Gubbio, Montefalco of Spello: steden als eeuwenoude gedichten.

De hoogvlakte van Castellucio, de varkensoase van Norcia: filmdecors, maar dan echt. Groot water in het Lago Trasimeno, klein water in het zwembad. De zomer wordt door Tim en Loredana geserveerd zoals het hoort: al dente, con amore, en indien gewenst al tartuffo (of was het al truffato?).

Het brood wordt elke dag vers gebakken, de limoncello van het huis verdrijft elke gedachte aan thuis. Terwijl de kinderen kraaien van de pret, keuvelen de volwassenen alsof ze elkaar al jaren kennen.

Niets doen mag, veel doen kan. Je krijgt het gevoel alsof alles vanzelf gaat. La vita è bella a La Vallata.

Agriturismo La Vallata - Logeren bij Belgen in Italië

Foto: Geerdt, schrijver en veel meer


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!