INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer(optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer(optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2023 is beschikbaar: 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan via deze link.
   VRIJKAARTEN: VAKANTIESALON BRUSSEL – Vraag nu je vrijkaarten aan via deze link.
   Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Word lid via deze link. Inclusief gratis magazine!
   Finca Amorosa (Spanje, Andalusië): korting bij boekingen vanaf 3 nachten – MEER INFO
   EDITIE 2023 IS VERS VAN DE PERS! BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

   Achter de Schermen

   Achter de Schermen: Tim & Loredana Huwé – Di Massimo

   Tim Huwé en Loredana Di Massimo ontvangen sinds 2003 toeristen op hun eigenhandig verbouwd domein

   EXTRA: kort interview Tim & Loredana (Bij Landgenoten Magazine 2019)
   EXTRA: lang interview Tim & Loredana


   “Il cuore verde d’Italia”, het groene hart van Italië wordt Umbrië genoemd. En daar is geen woord van gelogen.

   In 2003 stoomden Tim samen met zijn Italiaanse vrouw Lory deze agriturismo-B&B klaar.  Nu, 15 jaar en 16 seizoenen later, is er veel veranderd. Het gros van de inkomsten gebruikten ze om ieder jaar opnieuw verbeteringen aan te brengen.

   Ondertussen is La Vallata voor vele Vlamingen een vaste stek geworden, sommigen komen al meer dan 10 jaar jaarlijks terug, sommigen zijn de kinderen van vroegere gasten.

   “Dat we hier zijn terechtgekomen is Lory’s schuld” lacht Tim.

   Toen ze elkaar in 1998 in België leerde kennen, sprak Lory al over “agriturismo”. “Ik had geen idee wat dat precies betekende, maar toen de tweede dochter er kwam en ik door mijn job zelden of nooit thuis was, beslisten we het te riskeren”

   In 2001 verhuisden ze naar Rome vanwaaruit ze op zoek gingen naar hun droomplekje. Pas 2 jaar later vonden ze het domein, en het paste in hun budget.

   “Het was een enorm risico”

   “We hebben er letterlijk onze laatste centiemen ingestoken en het heeft bloed, zweet en tranen gekost om het op heel korte tijd leefbaar te maken voor onze eerste gasten.  Bovendien weet je niet of er iemand op af komt en dan zit je daar…  Gelukkig heb ik kunnen rekenen op wat gratis publiciteit in een aantal kranten en tijdschriften. Mijn vaders naam (Danny Huwé zaliger, journalist van zowel BRT als VTM) hielp ons al meteen een schiterend eerste seizoen te realiseren.  Daarna was het aan ons om het waar te maken, en dat lukte heel aardig.”

   “Het eerste seizoen was eerder kort en heel basis”

   Met de jaren verbeterden ze alles en sinds 2005 kookt Lory dagelijks een uitgebreid menu, geserveerd met weinig stijl maar veel grappen door Tim.  Locale kwaliteits producten krijgen de voorkeur, veel groenten kweken ze zelf, bijna alles is dagvers.  Vers wit en/of brood wordt iedere dag zelf gebakken, niet in een broodmachine uit pakjes maar écht brood met biologische bloem.

   Iedere week organiseren ze ook thema-avonden (pizza-avond, BBQ, typische avond), en aan kwalitatieve wijnen en andere drank ontbreekt het ook al niet.  Limoncello met citroenen rechtstreeks uit Sorrento, Basilicum en Arrancello maken ze zelf, andere typische Italiaanse aperitieven en digestieven zijn beschikbaar en iedere gezellige avond kan beginnen met top kwaliteit Prosecco!

   “Rust, gezelligheid, vrijheid en veel lachen”

   “Dat is ons uitgangspunt maar eigenlijk heb ik daar nooit echt bij stil gestaan.  Ik blijf gewoon mezelf, geniet ervan het mensen naar hun zin te maken en ben enkel tevreden als de mensen met een grote glimlach gaan slapen.”

   “We houden alles zo goed mogelijk in orde. Er kan als eens iets mislopen of niet zijn zoals het moet als je alles met z’n tweëen doet, maar we zorgen uiteraard dat dat dan zo snel mogelijk opgelost wordt. We houden het vriendschappelijk, op voornaamsbasis en we zijn bijna 24/24 beschikbaar voor onze gasten.”

   “Jaren geleden stelde iemand me voor om met een redelijke investering iets sjiek te maken van La Vallata.  Dan kan je meer verdienen was het argument, maar dan moet ik me gaan gedragen op een manier die niet past bij mijn karakter en dan hoeft het niet meer voor mij! Wie mij kent weet wat ik bedoel!”


    
    Informeer of boek bij AGRITURISMO LA VALLATA
     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!