TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Op Vakantie of op Reis? Leer dan Engels!

Je vraagt je misschien af of Engels leren online een goede tijdsbesteding is, vooral omdat je al een taal spreekt die je tot nu toe goed heeft gediend. Maar stel je voor dat je wilt reizen naar verschillende landen, in het buitenland wilt studeren, in een internationale werkomgeving wilt werken, meer wilt leren over andere culturen en nieuwe vrienden wilt maken. In dat geval is het vrijwel essentieel om Engels te spreken. Engels is immers de meest gesproken taal ter wereld en fungeert als een brug tussen verschillende nationaliteiten en culturen. Ben je van plan om een van deze dingen te ondernemen? Leer dan zeker Engels!

De halve wereld spreekt Engels..

Wist je dat Engels de officiële taal is in meer dan 50 landen? En dat het in meer dan 100 landen wordt gesproken? Best wel een interessant feitje, toch? Met bijna twee miljard mensen wereldwijd die Engels spreken, wordt het beschouwd als de moderne “wereldtaal”. Het heeft het op twee na grootste aantal moedertaalsprekers, met meer dan 360 miljoen mensen die Engels als eerste taal hebben. In totaal spreken bijna twee miljard mensen Engels als hun eerste, tweede, derde of zelfs vierde taal, naast Mandarijn en Spaans. In Europa zeggen ongeveer 40% van de mensen dat ze wel een gesprekje in het Engels kunnen voeren. Als je momenteel nog geen tweede taal spreekt, is het echt een absolute must om Engels onder te knie te krijgen.

De belangrijkste taal ter wereld!

Engels is de belangrijkste taal als het gaat om internationale communicatie. Het wordt gebruikt in veel verschillende gebieden, zoals academische instellingen, luchtvaart- en scheepvaart, en het is zelfs de officiële taal van organisaties zoals de Verenigde Naties en het Internationaal Olympisch Comité. In de kunst, cultuur en entertainment zijn Engelse films, muziek en series erg populair. Maar ook in het bedrijfsleven is Engels onmisbaar, met grote bedrijven die Engels gebruiken als hun gemeenschappelijke taal. Bij internationale handel wordt Engels vaak gebruikt omdat het door veel mensen wordt begrepen. In de wetenschap en het hoger onderwijs is Engels de meest gebruikte taal. Genoeg redenen om Engels te gaan leren, niet?

Hoe kun je Engels leren?

Dus, je hebt besloten om Engels te gaan leren. Maar hoe begin je eraan? De beste manier is natuurlijk om een Engels cursus te volgen. Je zou dit online kunnen doen, zodat je deze taal comfortabel en in je eigen tijd kunt leren. Toch zijn er nog een aantal tips die je kunt volgen. Je kunt bijvoorbeeld Engels spreken met vrienden en familie, zodat je kunt oefenen. Ook is het goed om Engelse tv-programma’s zonder ondertiteling te kijken en naar Engelse podcasts of luisterboeken te luisteren. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je de mogelijkheid hebt om naar een Engelssprekend land te gaan om jezelf onder te dompelen in de taal. Daarnaast kun je Engelse boeken en artikelen lezen en een taal app gebruiken om spelenderwijs te oefenen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om bezig te zijn met deze wereldtaal!