TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Sri Lanka: Een Betoverende Toeristische Bestemming

Visum Sri Lanka

Sri Lanka, een parel in de Indische Oceaan, biedt een onvergetelijke reiservaring. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en culturele erfgoed, biedt Sri Lanka alle ingrediënten voor een buitengewone vakantie.

Culturele Schatten

Sri Lanka staat bekend om zijn eeuwenoude cultuur en historische schatten. De oude stad Anuradhapura, ooit de hoofdstad van het eiland, herbergt indrukwekkende ruïnes, stupa's en Boeddhistische tempels. Voor een magische ervaring moet je de Sigiriya-rots beklimmen, waar je een oude citadel ontdekt die oprijst tussen weelderige groene landschappen. Een ander hoogtepunt is de Gouden Dambulla-rots, die vijf grotten herbergt met eeuwenoude Boeddhabeelden en schilderijen. Deze culturele juweeltjes bieden een inzicht in de spirituele en artistieke erfenis van Sri Lanka.

Betoverende Natuur

De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka is werkelijk adembenemend. Een bezoek aan de theeplantages in de heuvels van Nuwara Eliya biedt niet alleen een spectaculair uitzicht, maar ook de kans om te leren over het productieproces van de wereldberoemde Ceylon-thee. Het Horton Plains National Park, met zijn uitgestrekte graslanden en World's End, biedt wandelaars een onvergetelijke ervaring. Voor degenen die van wilde dieren houden, is een bezoek aan de nationale parken Yala en Wilpattu een must. Hier kun je luipaarden, olifanten, krokodillen en een overvloed aan vogelsoorten in hun natuurlijke habitat zien.

Idyllische Stranden

Met zijn uitgestrekte kustlijn biedt Sri Lanka enkele van de mooiste stranden ter wereld. Arugam Bay is een paradijs voor surfers, terwijl Unawatuna en Mirissa perfect zijn voor ontspanning en zonnebaden. Het kalme water van de Indische Oceaan nodigt uit tot snorkelen en duiken, waarbij kleurrijke koraalriffen en diverse zeedieren bewonderd kunnen worden.

Culinair Avontuur

De Sri Lankaanse keuken biedt een explosie van smaken en aroma's. Probeer lokale lekkernijen zoals 'rice and curry', een mix van rijst met verschillende curry's van vlees, vis en groenten. Vergeet niet om ook kennis te maken met 'hoppers', een uniek soort pannenkoek, en de verfrissende 'king coconut'.

Vriendelijke Bevolking

De gastvrijheid van de lokale bevolking maakt de reis naar Sri Lanka extra bijzonder. De vriendelijke glimlach van de mensen nodigt uit tot interactie en het ontdekken van de lokale cultuur. Breng een bezoek aan lokale markten, meng je onder de bevolking en maak kennis met de warmte en vriendelijkheid die Sri Lanka kenmerkt.

Tips voor Belgische en Nederlandse Reizigers

  • Kleding: Respecteer de lokale cultuur en bedek je schouders en knieën bij het bezoeken van religieuze plaatsen.
  • Reistijd: De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken is tijdens de droge seizoenen, tussen december en maart, en juni tot september.
  • Gezondheid: Raadpleeg een arts voor vaccinaties en neem de nodige voorzorgsmaatregelen tegen tropische ziekten.

Visum voor Sri Lanka

Een visumaanvraag voor Sri Lanka kun je online doen. Na een online aanvraag wordt het visum per e-mail toegezonden. Een e-visum of ETA is voor die mensen die niet langer dan dertig dagen achter elkaar in Sri Lanka blijven. Met een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is, kan het ETA worden aangevraagd. Dit blijft vervolgens zes maanden geldig. Is er een eenmalige reis geboekt, dan moet er ook een ticket voor de terugweg aanwezig zijn. En er moet aangetoond kunnen worden dat voldoende financiële middelen aanwezig zijn voor deze reis en het verblijf. Dit visum kost 79,95 per persoon.

Bij een reis naar Sri Lanka krijgt u onderweg in het vliegtuig een zogenaamde Disembarkation Card. Dat is een papieren formulier waarop u een aantal gegevens invult, waaronder uw reisgegevens en reisdoel. Na aankomst in Sri Lanka gaat u door de paspoortcontrole, waar u het paspoort laat zien, samen met de ingevulde Disembarkation Card. Meestal wordt niet meer gevraagd naar het visum, omdat de immigratiedienst aan de hand van het paspoortnummer kan zien dat het visum voor Sri Lanka in orde is. Zorg voor de zekerheid toch dat u het ETA-visum uitgeprint meeneemt voor het geval er toch naar wordt gevraagd.