TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Verhoog je Reisbudget door te Besparen op je Energiebudget

Als woningbezitter weet je het als geen ander. Er zijn iedere maand weer een aantal standaard vaste lasten waar je mee te maken krijgt. Denk daarbij aan het betalen van de hypotheek van je woning, maar ook het gebruik van energie is een erg bekend voorbeeld. En aangezien deze kosten ieder jaar weer lijken te stijgen, is het ook meer dan logisch dat je druk zoekt naar betaalbare alternatieven. Het vergelijken van verschillende tarieven – bij verschillende aanbieders – is dan een erg weloverwogen keuze. Een bijkomend voordeel? Dankzij de besparing kun je je reisbudget verhogen!

De tarieven voor de energie kunnen ieder jaar stijgen dankzij wijzigingen van de leverancier

De kosten die je iedere maand betaalt voor het gebruik van energie, zijn deels afhankelijk van de bedragen die door de leverancier worden bepaald. Maar ook de accijnzen vanuit de overheid dragen daar voor een deel aan bij. Vergelijk energieleveranciers, om op deze manier een erg goed beeld te krijgen van de bedragen waar je maandelijks mee te maken krijgt. Zo weet je ook meteen wat voor soort contracten je zoal af kunt sluiten en wat de algemene voorwaarden zijn per leverancier. Je komt dus nooit voor gekke verrassingen te staan nadat je een contract hebt afgesloten. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Het doet je goed om meerdere aanbieders ieder jaar weer met elkaar te vergelijken

Het is meer dan logisch dat je erg graag op zoek gaat naar de goedkoopste energieleveranciers. Je wilt immers nooit meer gaan betalen voor de energie dan nodig is. Daarom is het altijd een goed idee om meerdere leveranciers met elkaar te gaan vergelijken aan het einde van het jaar. Waarom rond deze tijd? Dit is namelijk de periode waarin vaak wijzigingen bekend worden gemaakt voor de tarieven van de energie. Zo ben je er precies op tijd bij en sluit je dus ook meteen het meest aantrekkelijke contract af. Klinkt goed, toch?

Een nieuw contract voor de energie afsluiten? In een paar stappen heb je het al gedaan.

Kom je er – tijdens het vergelijken van verschillende leveranciers – eigenlijk al erg snel achter dat er bij een ander een veel betere deal te vinden is? En kun je daardoor misschien tot wel tientallen euro’s per maand besparen? Dan is het overstappen naar een nieuwe leverancier een erg logische vervolgstap. Het afsluiten van een nieuw contract doe je in een paar stappen online, zodat je hier vrijwel geen administratieve rompslomp aan ervaart.