TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Wat te Doen in Thailand tijdens de Zomer?

De vraag wanneer je Thailand het beste kunt bezoeken roept vaak de keuze op tussen lente, zomer, herfst of winter. Hoewel velen de zomer vermijden vanwege de hitte, is het eigenlijk een uitstekende tijd om dit prachtige land te bezoeken. In Thailand kun je echt van alles doen, waardoor je je zeker zult vermaken, ook als het warm is. Met een reisgids van bibliotrek.be navigeer je als een local door de stad. Benieuwd geworden? Lees verder!

Duiken in Koh Tao

Het warme weer in Thailand is perfect om te gaan duiken op Koh Tao. Deze plaats staat ook wel bekend als het Schildpaddeneiland. Het is een van de beste plekken om te duiken, met een oppervlakte van 21 km2 en prachtig helder water van de Golf van Thailand. Met een duikmasker en snorkel kun je de koraalriffen, zeedieren, rotsen en inhammen van dichtbij bekijken. Samen met de witte zandstranden is dit een paradijs voor natuurliefhebbers.

Khao Yai National Park

Khao Yai National Park is het op twee na grootste nationale park in Thailand. Hier zijn bossen, verschillende planten en dieren, bergen, open vlaktes, watervallen en rivieren. Het is dus een must-see voor mensen die graag de natuur in gaan, of dat nu alleen is, met je partner of met vrienden. Je kunt hier zelfs kamperen op de camping van Lam Ta Khong en wilde dieren in het park spotten. En heb je wel eens gehoord van de prachtige Haew Suwat en Haew Narok watervallen? Zeker een bezoekje waard!

Een bezoek aan Kwai River Bridge Memorial 

Het Kwai River Bridge Memorial is een bekende plek in Thailand. Krijgsgevangenen hebben deze grote brug een lange tijd geleden gebouwd. Nu is het een herdenkingsplaats voor de mensen die tijdens deze moeilijke periode zijn gestorven. Elk jaar is er een week lang een herdenkingsfeest waarin ze het verhaal herdenken en allerlei activiteiten organiseren, zowel overdag als ‘s nachts. Als je hier naartoe gaat, kun je aan deze festiviteiten deelnemen. Tevens heb je hier ook gewoon een mooi uitzicht langs de Kwai-rivier.

Bangkok

Een reis naar Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan de bruisende stad Bangkok. Het is een stad waar 24/7 leven is, dus er is altijd wat te beleven. Je kunt er winkelen in luxe winkelcentra, een bezoek brengen aan een van de paleizen en tempels, ontspannen op een boottocht over de Chao Phraya-rivier of een bezoek brengen aan het Bangkok Nationaal Museum. En natuurlijk moet je de heerlijke en gevarieerde keuken van Bangkok proeven, vooral het streetfood dat je kunt vinden bij de kleine kraampjes langs de straat, en dat is niet alleen lekker maar ook betaalbaar.