TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Zo Pak je Best je Bagage voor een Skireis

De feestdagen komen eraan en dat betekent voor velen: uitkijken naar de slopes! In het algemeen is februari de drukste maand, zo gaan veel Belgen in de krokusvakantie skiën of de lesvrije week na de examens. Maar de meeste skigebieden gaan in december reeds open, dus als je de drukte wil vermijden zijn de 2e tot 7e weken van het jaar de beste momenten om te genieten op de latten. Maar hoe maak je je nu klaar?

Je ski outfit

Bij de meeste skigebieden kan je je skigerief zoals latten wel huren, maar de meeste skiërs nemen skikleding wel mee. De essentials zijn: een ski-jas, skibroek, handschoenen, truien, thermisch ondergoed, sjaal & muts, skisokken, sneeuwschoenen, zonnebril, skibril en skihelm. Zorg dat je in laagjes werkt, dat je kleding comfortabel zit en neem zeker ook zonnecrème en lippenbalsem mee. Zo blijf je lekker warm en verzorg je je huid. Handig is ook om een winterjas met genoeg zakken te kopen zodat je alles kan wegsteken en geen extra tas nodig hebt.

Je après-ski outfit

Je neemt natuurlijk niet enkel een ski-outfit mee, een après-ski outfit of een feestelijk kleedje moet je natuurlijk ook meenemen voor een chique avondje op restaurant. Bij de après-ski is het niet de bedoeling dat je er met je nieuwe blouse staat, het is helemaal oké om rechtstreeks van de skibaan naar de skibar te gaan. Je doet je skischoenen en- jas uit, draagt een leuke hoodie, en je geniet gewoon van een glaasje bier in je legging. Misschien is het wel handig om een crossbody tas mee te nemen of een ander klein tasje, zodat je niet met je gsm en geld loopt te zeulen.

En welke documenten?

Als je met de auto gaat, heb je nog heel wat andere zaken nodig, denk aan antivries materiaal, winterbanden, reisverzekering, startkabels en een ijskrabber. Elk land heeft zo zijn eigen regels, en ook om de skipiste op te mogen heb je een reserveringsbewijs en identiteitskaart zeker nodig. Ten slotte neem je nog een leuk boek mee voor ‘s avonds op de kamer of wanneer het slecht weer is, een goede camera en gezelschapsspelletjes om je met vrienden of kinderen te amuseren.

Gepakt en gezakt? Perfect, dan kan jij nu gaan genieten in de sneeuw. Rol uit je bed om 9 uur, geniet van een ontbijtje, haast je naar de skibaan en leef je uit op de slopes met de zon op je snoet, en met een biertje in de hand in de après-bar.