TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Vlaamse Zet Boomend Braga Mee op de Kaart

De stad Braga in Noord-Portugal wordt steeds populairder. Als enige Belgische aanbieder van toeristische activiteiten in de stad, is Ann Kempeneers hét aanspreekpunt voor wie een reis naar deze bestemming plant.

De stad Braga heeft de afgelopen dagen enkele belangrijke awards ontvangen. In Dubai ontving de burgemeester de ‘Global Green City Award’, een project met steun van de Verenigde Naties. En gisteren raakte bekend dat Braga de World Travel Award 2023 kreeg voor ‘Beste opkomende toeristische bestemming ter wereld’.

Braga, de thuisstad van Ann, ligt op 60 km ten Noorden van Porto. De stad staat voor een combinatie van cultuur, werelderfgoed en gastronomie. In het historisch centrum van de stad verlies je de tijd uit het oog, al wandelend tussen de prachtige monumenten, kerken, kloosters, ruïnes en overblijfselen uit de Romaanse periode. Op onverwachte plaatsen wandel je door piekfijn onderhouden parken en tuinen. Doordat Braga een compacte stad is, ben je ook altijd op wandelafstand van de stilte van de natuur, die een groene gordel vormt rond het centrum.

Ann Kempeneers verhuisde in september 2019 naar Braga. Toen de wereld op slot ging door een pandemie was dat voor haar de opportuniteit om te doen waarvoor ze eigenlijk naar Portugal verhuisde: vertragen en fysiek en mentaal herstellen na een burnout. Ze leerde Braga en het Noorden van Portugal op een andere manier kennen dan ze oorspronkelijk in gedachten had: al wandelend. 

Als je houdt van citytrippen én van wandelen in de natuur, dan is Braga een ideale bestemming! Dankzij de centrale ligging van de stad in het Noorden van Portugal, is Braga een ideale uitvalsbasis om de streek te ontdekken.

Met haar tips & wandelreizen helpt Ann jou om het beste van Braga en Noord-Portugal te ontdekken! Deze regio biedt een combinatie van natuur & avontuur, cultuur, Romaanse architectuur & erfgoed, gastronomie & wijn. Met haar tips & wandelreizen helpt Ann jou om het beste van Braga en Noord-Portugal te ontdekken! Meer informatie op haar website.


 
 Informeer of boek bij WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!