TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Europa > Portugal > Braga

Wandelen in Braga en Noord-Portugal


WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL BIEDT EEN KORTING (-10%) AAN LEDEN VAN DE BIJ LANDGENOTEN CLUB
Lees de exacte details hieronder. Word lid van de Bij Landgenoten Club en win je lidmaatschapsgeld direct terug.

Wandelen in Braga en Noord-Portugal

Citytrippend wandelen, wandelend citytrippen

Ann Kempeneers verhuisde in september 2019 naar Braga, in Noord-Portugal. Toen de wereld op slot ging door een pandemie was dat voor haar de opportuniteit om te doen waarvoor ze eigenlijk naar Portugal verhuisde: vertragen en fysiek en mentaal herstellen na een burnout. Ze leerde Braga en het Noorden van Portugal op een andere manier kennen dan ze oorspronkelijk in gedachten had: al wandelend. Ze wandelde ook enkele keren de Portugese Camino naar Santiago en ontdekte de bijzondere band die de stad Braga heeft met de Camino.

Braga, 3de stad van Portugal, waar véél meer te zien is dan je op een halve dag kan doen

Braga, de thuisstad van Ann, ligt op 60 km ten Noorden van Porto. De stad staat voor een combinatie van cultuur, werelderfgoed en gastronomie. In het historisch centrum van de stad verlies je de tijd uit het oog, al wandelend tussen de prachtige monumenten, kerken, kloosters, ruïnes en overblijfselen uit de Romaanse periode. Op onverwachte plaatsen wandel je door piekfijn onderhouden parken en tuinen. Doordat Braga een compacte stad is, ben je ook altijd op wandelafstand van de stilte van de natuur, die een groene gordel vormt rond het centrum.

Als je houdt van citytrippen én van wandelen in de natuur, dan is Braga een ideale bestemming!

Natuur, cultuur & gastronomie, de ingrediënten van een verblijf in Braga

Ann stippelde eigen wandelroutes uit variërend in afstand en qua landschap. Ze ontwikkelde een concept waarbij je je eigen verblijf in Braga kan samenstellen en de stad en haar omgeving ontdekken op een manier die perfect aansluit bij jouw interesses.

Ann neemt je mee op een wandeling in de stad, waar je veel meer te zien krijgt dan je in eender welke brochure of op het internet kan vinden. Uiteraard bezoek je ook de heiligdommen Bom Jesus do Monte (Unesco Werelderfgoed) en Sameiro, het domein van Mosteiro de Tibães en nog zoveel meer. Misschien kies je wel voor een authentieke Vinho Verde wijnproeverij na afloop van de wandeling? 

Stel zelf je verblijf in Braga samen, variërend van 3 tot 7 dagen (of meer)!

Camino naar Santiago de Compostela

Braga ligt op amper 200 km van Santiago de Compostela. Dwars doorheen het Noorden van Portugal lopen verschillende paden van de Portugese Camino naar Santiago. De meest bekende routes zijn de Camino Portugués da Costa en de Camino Portugués Central.

Wat nog weinig mensen weten, is dat Braga zelf ook een sterke band heeft met de Camino. Twee routes hebben hun vertrekpunt in Braga, drie andere passeren er!

Heb je er altijd al van gedroomd om de Camino naar Santiago de Compostela te wandelen, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Ann helpt je op weg!

 • Hulp bij de voorbereiding als je zelf je Camino wil plannen
 • Individuele reispakketten als je de organisatie liever helemaal uit handen wil geven
 • Of wandelen met een klein groepje, op een rustig tempo, onder begeleiding van Ann
 • Leer de Camino kennen tijdens een weekendje ‘Camino wandelen’

Herbronnen & vertragen in het groene Noorden van Portugal

In 2022 kreeg Ann de diagnose Lymfeklierkanker. Ze won de strijd, maar het vergde veel van haar lichaam, zowel fysiek als mentaal. Ze leerde nog meer om te vertragen en om onderweg de mooie, kleine dingen niet uit het oog te verliezen. Ze ervoer opnieuw de helende kracht van wandelen tijdens haar herstelperiode.

Herstellen, herbronnen & vertragen zijn de kenmerken van alle wandelvakanties die Ann aanbiedt.

Fysiek aansterken én tegelijk mentaal rust vinden tijdens het wandelen, in functie van je mogelijkheden. Tools vinden die je helpen omgaan met stress, angst en de mentale gevolgen die ziekte met zich mee kunnen brengen. Wandelen is zoveel meer dan louter een fysiek gebeuren. En wandelen in deze prachtige omgeving is een weldaad voor lichaam én geest.

Braga, uitvalsbasis om het Noorden van Portugal te ontdekken

Dankzij de centrale ligging van de stad in het Noorden van Portugal, is Braga een ideale uitvalsbasis om de streek te ontdekken. Geen overrompeling van toeristen, maar toch een stad die bruist van de activiteit. Geef toe, wat is er aangenamer dan na een uitstap de dag te kunnen afsluiten in één van de vele restaurantjes of op een gezellig terras in de stad?

Vanuit Braga ben je in geen tijd op de mooiste plekken in Noord-Portugal:

 • Het Nationaal Park Peneda-Gerês, met prachtige berglandschappen, talloze meren, rivieren, watervallen, schapen, Cachena koeien,  Garrano paarden en nog zoveel meer.
 • De vallei van de Douro rivier, met adembenemende uitzichten op de wijngaarden, die erkend zijn als Unesco Werelderfgoed.
 • De Atlantische kust tussen de mondingen van de Douro en de Lima (die de grens met Spanje vormt in het Noorden).
 • Steden en (historische) plaatsen die een bezoek waard zijn: Braga, Porto, Guimarães, Amarante, Barcelos, Esposende, Viana do Castelo, Ponte de Lima, Vila Real, Chaves, …

Met haar tips & wandelreizen helpt Ann jou om het beste van Braga en Noord-Portugal te ontdekken!

Deze regio biedt een combinatie van natuur & avontuur, cultuur, Romaanse architectuur & erfgoed, gastronomie & wijn. Met haar tips & wandelreizen helpt Ann jou om het beste van Braga en Noord-Portugal te ontdekken! Meer informatie op de website.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven
Of wees eens super origineel, en bezorg ons een video review

 Informeer of boek bij WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL

  Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL

     +32 478 301 192 | +351 927 616 310
     https://wandeleninbraga.be/    Extra Faciliteiten :

  • Eigenaars bereikbaar via Whatsapp (+32478301192)

     Ann Kempeneers

    LEDENVOORDEEL VOOR LEDEN BIJ LANDGENOTEN CLUB

  Wie lid is van de Bij Landgenoten Club in 2024 geniet bij WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL van onderstaand exclusief voordeel. Door dit ledenvoordeel te verzilveren, win je direct je lidmaatschapsbijdrage terug.
   
  Opgelet: kortingen zijn enkel geldig op het verblijf en niet op eventuele extra's (zoals maaltijden of dranken). Bovendien zijn kortingen niet cumuleerbaar met lopende promoties of speciale lastminute prijzen. Informeer je steeds bij de eigenaar voor de exacte modaliteiten. Vermeld je Bij Landgenoten Club lidmaatschapsnummer wanneer je contact opneemt met de eigenaar.
   
  Lid worden van de Bij Langenoten Club kan via deze link.


   
    PLAN JE REIS

    WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL: WANDELBESTEMMING

  Wandelfan?
   
  WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL is een ideale wandelbestemming. Je leest er alles over in ons thematisch e-magazine 'Wandelen bij Land- en Taalgenoten'.
   
  Ontdek de mooiste wandelroutes in de omgeving.


   
  WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL: PERFECT VOOR EEN CULTURELE VAKANTIE

  Bij WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL ben je aan het juiste adres voor een culturele vakantie. Je leest er alles over in ons thematisch e-magazine 'Culturele Vakanties bij Land- en Taalgenoten'.


   
    LIVE VIDEOGESPREK MET DE EIGENAARS VAN WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL
  Via 'Bij Landgenoten' kun je nu een live videogesprek met de eigenaar(s) van WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL boeken. Zit je nog met enkele concrete vragen, wil je even kennismaken met wie achter dit aanbod zit, ben je benieuwd naar uitstapmogelijkheden of naar arrangementen, maar kijk je ertegenop om veel over en weer te mailen? Boek dan een live videogesprek via onze beveiligde servers. De eigenaar zal je vragen graag beantwoorden en/of met plezier een reeks foto's of tips met je delen. Zo maak je 1-op-1 en in volle privacy kennis met de persoon die van je vakantie een droomvakantie zal maken. Deze dienst is volledig gratis. Het door jou gekozen tijdstip (max. 1 uur) is steeds onder voorbehoud en zal kort na je aanvraag door de eigenaar(s) worden bevestigd.
   
  Accommodatie
  Via
  Dienst
  Extra
  Tijdstip
  Recurring info
  Info
  Bevestiging
  We aren’t able to process your payment. Please, try again.
  Bedankt voor je Aanvraag!
  OPGELET: dit tijdstip moet nog bevestigd worden door de eigenaars van de accommodatie. Deze bevestiging volgt zo snel mogelijk via e-mail. Het voorlopige bevestigingsnummer is:


   
  Informeer of boek bij WANDELEN IN BRAGA EN NOORD-PORTUGAL

   Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.