TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Met de Ezel door Toscane in de Lente

Altratoscana - Per Ezel door Toscane

Altratoscana biedt bijzondere vakanties in een bijzonder land, Italië. Blikvanger binnen het aanbod van Altratoscana is de mogelijkheid om trektochten te ondernemen met een ezel in een ongerept natuurgebied. Vooral in de lente is dit een unieke belevenis. En het goede nieuws is dat er nog enkele vertrekdata vrij zijn deze lente.

Laat de kans niet liggen om een onvergetelijke paas- of meivakantie door te brengen in Toscane. De lente is een prachtig seizoen om Toscane te verkennen: de heuvels zijn bedekt met een bloementapijt, de bossen zijn frisgroen en er staat veel water in de riviertjes en watervalletjes.

Altratoscana heeft overigens twee nieuwe ezeltjes gekocht: Otto en Asia. Het zijn jonge dieren, beide drie jaar oud. Dat wil zeggen dat ze nog erg leergierig zijn en zich gemakkelijk aanpassen. Ze zijn al volop aan het trainen en het beloven twee topezeltjes te worden! Ze lopen graag en veel, zijn echte durvers en beresterk. Ze hebben de driedaagse trektocht al een paar keer gelopen en dat ging vlot. Ze wandelen goed over de paden, waden door de rivier en zijn erg lief met kinderen. Kortweg, een heerlijk wandelgezelschap!

Vanaf deze lente heeft Altratoscana ook twee tochten met kortere dagafstanden. Deze zijn voor diegenen die graag een meerdaagse tocht doen met veel vrije momenten. De nieuwe drie- en vijfdaagse tochten hebben een gemiddelde dagafstand van 6 km. Er is dus extra veel tijd om te rusten onderweg en om te relaxen aan het zwembad. De kinderen kunnen na de aankomst de boerderij verkennen en niets houdt jullie tegen om een avondwandelingetje te maken in de buurt van de agriturismo. De vijfdaagse van vorig jaar, ondertussen de “klassieke vijfdaagse” gedoopt, blijft natuurlijk bestaan en is voor de meer sportieve en geoefende wandelaars.

Nieuwe routes wil zeggen nieuwe logeeradresjes. Franca en Valentina van Le Selvole en La Fattoria di Libbiano waren meteen enthousiast om samen te werken. Ze hadden de ezeltrekkingen al gezien in de valleien en hebben veel zin om jullie samen met de “special guests” te ontvangen. De ezelstalletjes zijn al klaar! Ook deze agriturismi zijn rustig gelegen, bieden een mooi uitzicht over het gebied, hebben een zwembad en een lekkere, Italiaanse keuken.

Tenslotte zijn bij de tochten met bagagevervoer ook de twee vijfdaagse tochten gevoegd. Bagagevervoer wordt aangeboden aan de wandelaars die alleen trekken door de bossen. Ze lopen dan enkel met een kleine rugzak met het water en lunchpakket terwijl het gros van de bagage door Altratoscana per auto wordt gebracht naar de volgende agriturismo. De zevendaagse zonder rustdag is nu de langste route, naast kortere varianten: de zevendaagse met rustdag, een korte en een lange vijfdaagse.

Reizen met Altratoscana betekent zien wat je anders voorbij zou lopen, over onbetreden paden, weg van de massa!

Meer info op de website van Altratoscana.

 Informeer of boek bij ALTRATOSCANA

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!