TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Driedaagse Trektocht per Ezel in Toscane

Altratoscana - Trektochten per Ezel in Toscane

Zin in een stoere herfstvakantie? Er nog even tussenuit voor de winter begint? Boek bij Altratoscana een driedaagse trektocht met een ezel in Toscane! Geniet van de zachte temperaturen en de mooie herfstkleuren in het zuiden.

Een mogelijk programma ziet er als volgt uit:

Dag 1:

Opleiding in de manege. Jullie leren hoe de ezel te laden, te borstelen, hem te laten stappen en stoppen, wat hij wel en niet graag heeft. Jullie maken dan ook een korte wandeling om de aangeleerde vaardigheden uit te proberen. De manege bevindt zich bij Pomarance, een dorp nabij Volterra. Jullie overnachten in een mooie agriturismo nabij het dorp.

Dag 2:

Wandeltocht met de ezel langs riviertjes, door velden en bossen naar Libbiano, een dorpje panoramisch gelegen op een rotsflank. Bij mooi weer kunnen jullie zelfs de zee en Elba zien. Vandaar is het nog een halfuurtje lopen naar de agriturismo voor die nacht. Mooi gelegen met zicht over de eikenbossen en maquis van het aangrenzende natuurreservaat. Na even gerust te hebben, kunnen de beste stappers nog een wandelingetje maken naar één van de mooiste watervalletjes van het gebied, verstopt in het bos in de vallei onder de agriturismo

Dag 3:

Wandeling door de bossen naar de rivier en vandaar terug stijgen langs velden en olijfgaarden naar Pomarance. Geniet van de ongerepte natuur en de rust. De ezel draagt de bagage en kleine kinderen kunnen meerijden op de rug  als ze moe zijn.

Interesse? Contacteer tinne.terneven@altratoscana.com.

Reizen met Altratoscana betekent zien wat je anders voorbij zou lopen, over onbetreden paden, weg van de massa!

Meer info op de website van Altratoscana.

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!