BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Quinta o Ninho Heropent op 01/04/2019

Quinta o Ninho

We kregen zopas heuglijk en bemoedigend nieuws van Gerrit en Ann (Quinta o Ninho). Nadat hun B&B enkele maanden geleden nagenoeg volledig afbrandde tijdens de bosbranden in de regio Monchique (Portugal, Algarve) is een heropening nabij. Als alles volgens schema verloopt, zijn de eerste gasten binnen 4 maand weer welkom. We laten Gerrit zélf aan het woord.

“Nadat de Portugese bosbranden rond Monchique op 5 augustus ook onze B&B “te grazen” had genomen, kende de solidariteit voor ons en onze B&B even geen grenzen. Via een wafelverkoop en een crowdfunding actie werd veel geld ingezameld, bijkomend boden vele vrienden, (ex)-collega’s en kennissen spontaan hun hulp aan. Hulp die we zeer goed konden gebruiken trouwens, want een wederopbouw van 3 B&B kamers – die tot op de grond waren afgebrand – fix je immers niet op 14 dagen. Hartverwarmend allemaal, al die spontane en welgemeende hulp. Daar in het begin van augustus beleefden we zowel letterlijk als figuurlijk onze warmste én zwartste week ooit.

Vier maanden na deze bewuste maandagmorgen kunnen we alleen maar concluderen dat er hier op deze Portugese berg al hard gewerkt is. Alles wat geheel of gedeeltelijk verbrand was, is afgebroken en afgevoerd. Maar er is ook goed nieuws: ondertussen is ook het opbouwen al behoorlijk opgeschoten. In het gebouw zelf werden muren vernieuwd, elektriciteit en loodgieterij aangelegd, een dak getimmerd, muren bezet, vloerverwarming geplaatst, … In de tuin werd een nieuw houthok getimmerd, het batterijhuisje opnieuw geïsoleerd en bekleed, alle waterleidingen vervangen waar nodig. Eigenlijk is het allemaal teveel om op te noemen!

De maand december zal opgevuld worden met vloer- en tegelwerken. Een behoorlijk omvangrijke klus, maar ook hiervoor komt er hulp overgevlogen vanuit België. Onnodig jullie te vertellen dat we nooit zover hadden gestaan zonder al die helpende handen. Er zijn hier de voorbije maanden al meer 50 verschillende mensen gepasseerd om ons een handje te helpen. Sommige bleven enkele uren, andere enkele dagen, een enkeling een paar weken. ‘Vele handen maken licht werk’, zegt het spreekwoord, en nooit hebben wij dit zo duidelijk ervaren!

Dat deze noeste arbeid heeft geloond is dus wel duidelijk, we kunnen jullie dan ook trots melden dat onze heropeningsdatum is vast gelegd op 1 april 2019. Zonder verdere tegenslagen en/of ongevallen staan we er dus opnieuw tegen het toeristische seizoen van 2019.”

Meer info op de website van Quinta o Ninho.


 
 Informeer of boek bij QUINTA O NINHO

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!