BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Quinta o Ninho Verwoest door Bosbrand

De berichten werden steeds onheilspellender, en nu blijkt ook de grootste nachtmerrie van Gerrit Wouters en Ann ‘s Heeren werkelijkheid te zijn geworden: hun B&B Quinta o Ninho is verwoest door de bosbranden in de Algarve (Portugal). Gerrit en Ann, hun gasten en de 2 honden zijn ongedeerd – zij werden gisteravond laat geëvacueerd. De poezen zijn vermist.

Zopas waren er beelden te zien in het VRT-journaal, waarbij Gerrit en Ann – met de cameraploeg in hun kielzog – tot de gruwelijke vaststelling kwamen.

Hieronder het nieuws dat Gerrit zopas verspreidde:

De bosbranden in de regio Monchique begonnen enkele dagen geleden. Oorspronkelijk zag alles er goed uit voor Gerrit & Ann. Zelfs gisteravond nog toen André Vermeulen live verslag deed voor het VRT-journaal vanop het terras van de B&B. Kort erna keerde de wind, en maande Gerrit zijn gasten en echtgenote aan om in alle rust de valiezen te pakken. Kort nadien was de politie ter plaatse om de evacuatie te bevelen. Iedereen, inclusief cameraploeg, verliet de B&B in konvooi, met Gerrit & Ann in de laatste wagen.

Toen ze vanmorgen met dezelfde cameraploeg naar hun levensdroom terugkeerden, zag het huis er vanuit de verte nog redelijk ongeschonden uit. Hoe dichterbij ze kwamen, hoe harder de realiteit doordrong.

Volgens de verslaggeving in het VRT-journaal was de brandverzekering voor de érg jonge B&B nog niet helemaal in orde, waardoor niet alleen de droom van Gerrit en Ann uiteenspatte maar hen ook nog eens een serieus financieel débâcle lijkt te wachten.

Gerrit was nota bene zelf jarenlang brandweerman. Vorige week was Quinta o Ninho nog te zien in ‘Met Vier in Bed’ op VTM. In de bewuste aflevering drukte Gerrit op het belang van de brandveiligheid, door de rookmelders in het huis grondig te testen.

Lees hier alles over de intussen opgestarte solidariteitsacties.

Intussen bereikte ons het jammerlijk nieuws dat ook Casa Jaede is uitgebrand.

Bekijk het VRT-verslag hier.