INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   Is het de Moeite om in de Herfst nog af te Reizen naar de Provence?

   Les Oliviers du Taulisson

   Voor Guy & Dina van Les Oliviers du Taulisson lijkt bovenstaande vraag overbodig en met een vanzelfsprekend antwoord (ja!) maar niet voor iedereen is dat het geval. En omdat het deze dagen één van de meest weerkerende vragen is, lijstten ze 10 goede redenen op om de Provence ook nog in de herfst (na 21 september) te bezoeken.

   Wandelen, fietsen en ten volle profiteren van de prachtige, rustige landschappen, eenvoudig genieten van al het moois en lekkers dat de Provence te bieden heeft, kan evengoed – of misschien zelfs beter – in de herfst.

   Waarom het een goed plan is om de Provence te bezoeken in de herfst:

   1. Indian Summer. De herfst is daar en dat betekent een explosie aan warme kleuren en geuren van goudgeel over oranjekoper naar warm rood en bruine tinten. De landschappen met verkleurende wijn-en fruitgaarden, naast zilvergroene olijgaarden zijn overweldigend intens. De natuur met naaldbomen rondom is mooi groen, de aanvullingen herfstig getooid.

   2. De horden toeristen van de zomermaanden zijn alweer vertrokken dus kan je rustig dorpjes en marktjes bezoeken zonder dat het overdreven druk wordt. Dat voelt helemaal relax en staat mooi voor de foto’s… 😉

   3. De zon doet deugd, zeker op een terrasje, natuurlijk ook als je gaat wandelen, fietsen of dorpjes bezoeken maar ook om eenvoudigweg te luieren aan het zwembad. Je moet je niet wegstoppen op het heetst van de dag want de temperaturen zijn aangenaam zacht. De blauwe luchten zijn karakteristiek voor de Provence, het hele jaar rond, dus ook in de herfst.

   4. Er is meer keuze in reisdata. Er zijn geen files te lijden, dus rustig toekomen op de vakantiebestemming kan zonder stress. De Ouigo!-treinen zijn spotgoedkoop (vanaf €10!) en brengen je heerlijk ontspannen in de Provence. Ter plekke kan je gemakkelijk een auto huren, zelfs al op voorhand, om zonder problemen op je vakantiebestemming te geraken.

   5. Geen joelende kinderen, nergens. Niet op de vakantiebestemming, niet bij het bezoeken van trekpleisters, musea of bezienswaardigheden. Ah, die rust!

   6. Als er toch een minder dagje qua weer zou zijn, kan je eveneens gemakkelijk en rustig interessante binnenactiviteiten opzoeken, b.v. het lavendelmuseum bezoeken, het Palais de Papes in Avignon beleven met de histopad of de indrukwekkende  Carrières de Lumières in Les Baux de Provence ontdekken! Ook zijn er in Malaucène 2 spa’s om helemaal tot rust te komen en je niets van de wolken buiten te hoeven aantrekken! Misschien kan een cursus pottendraaien je wel bekoren? In Les Oliviers du Taulisson kan je eveneens heerlijk ontspannen in de orangerie met een goed boek of gezelschapsspel en de aangeboden koffie, thee of water (of iets anders lekkers natuurlijk). Op de kamers is er (Vlaamse) Tv en wifi.

   7. Een ritje naar de Côte d’Azur of naar de Camargue verloopt eens zo vlot en ook daar kan je ten volle van de unieke sfeer van het najaar genieten. Roze flamingo’s spotten of het schouwspel van de typische witte paarden en zwarte stieren tegen dramatische luchten en voor de Middellandse Zee zien verschijnen.

   8. Met wat geluk kan je het ‘2 seasons in 1 day’-gevoel letterlijk ervaren. Eerst beneden in de zon lunchen of van het zwembad genieten, om dan ‘boven’ aan de Mont Serein te parkeren en zo’n 5 km door de sneeuw naar de top van de Mont Ventoux te wandelen, glijden, skiën,… Een unieke ervaring.

   9. Ook de dieren en planten zijn volop in herfststemming en dat uit zich in de kikkers die nog nakwaken alvorens in winterslaap te gaan en de cigales die blij zijn met de laatste temperaturen boven de 25°C, maar ook de jacht komt op gang. Van eind september gaan de vendanges of druivenpluk overal van start, met de hand of machinaal. Een unieke & boeiende periode om de start van de prachtige, lekkere Ventouxwijnen te zien vertrekken naar de caves. Erna volgt dan eind oktober tot midden januari  de olijvenpluk overal in de streek. Veelal met de hand en wie graag met Guy & Dina meeplukt in de olijvengaard is meer dan welkom! De dag afsluiten met een pastis of rosé en een partijtje Petanque bij ondergaande zon, kan het mooier?!

   10. Overal zijn er herfstmarkten met specialiteiten of lokale ambachtslui. Wintertruffels zijn een ware delicatesse en het gespreksonderwerp bij uitstek tijdens de herfst- en wintermaanden. De truffelmarkt in Richerenches, van medio november tot midden maart, is de gekendste en grootste van Europa maar de truffelschotels bij restaurant Chez Serge in Carpentras zijn veruit de lekkerste!

   Informeer of boek bij LES OLIVIERS DU TAULISSON


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!