TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

‘Les Oliviers du Taulisson’ Lanceert Volwaardige Reisgids voor de Mont Ventoux

Les Oliviers du Taulisson is een chambres d’hôtes, gelegen in een vallei aan de voet van de Mont Ventoux. Guy & Dina zijn de enthousiaste eigenaren van deze populaire B&B.

dr. Toon Claes en Dina hebben de voorbije jaren veel geschreven, gedroomd en gesproken over hun gezamenlijke liefde voor de Provençaalse regio van de Mont Ventoux, maar nu delen ze eindelijk al hun geheime tips & tricks met jullie delen in een NIEUW BOEK, uitgegeven door Lannoo, met de titel ‘Op en Rond de Mont Ventoux’.

Het boek is bestemd voor iedereen die graag geniet, fietst en/of ontdekt.

Lees hieronder hoe het boek op de website van de uitgeverij wordt aangekondigd:

“In 2022 reed ruim een half miljoen mensen naar de top van de Mont Ventoux, de kale reus van de Provence. Zeker de helft ervan deed dit per fiets. De jongste jaren worden er op piek­ momenten liefst 6.000 mensen per dag afgeklokt.

In Op en rond de Mont Ventoux koppelen Toon Claes, zelf een gebeten fietser en sinds jaren verliefd op de mythische wielerberg en Dina Vercruyssen, een Vlaamse die aan de voet van de berg woont, het praktische aan het aangename: handige tips om veilig en stressvrij de Ventouxtop te halen, intrigerende verhalen over de cultuur, gebruiken en de geschiedenis van de streek, suggesties voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden en pittoreske dorpen in de buurt. En dat alles overgoten met een betaalbaar gastronomisch sausje.

Ten slotte vind je in het boek tientallen QR-codes: ze leiden je naar tips voor schitterende uitgestippelde wandelingen en fietsroutes in de regio. Al deze ingrediënten maken van Op en rond de Mont Ventoux een must-have voor elke zichzelf respecterende fiets-, cultuur-, natuur- en bergliefhebber.

De twee auteurs van Op en rond de Mont Ventoux wonen allebei aan de voet van de reus, op een steenworp van elkaar. Als schrijversduo vullen ze elkaar perfect aan: Toon is de sportieve en actieve genieter, Dina is experte inzake slow travelling. Boeiend om lezen hoe deze twee ‘extrèmes se touchent’.”

Het boek kan worden besteld via deze link. Meer over ‘Les Oliviers du Taulisson’ lees je via deze link.


 
 Informeer of boek bij LES OLIVIERS DU TAULISSON

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!