TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


BESTEL NU TICKETS MET €5 KORTING!

Achter de Schermen

Achter de Schermen: Dirk Weemaes

Dirk Weemaes - Villa Sabandari

Villa Sabandari is een kleinschalig en rustig boutique hotel met 6 kamers, gelegen te midden van de rijstvelden vlakbij Ubud, het culturele hart van Bali. De drijvende kracht achter Villa Sabandari is – sinds een kleine 10 jaar – West-Vlaming Dirk Weemaes. Zijn vrouw Saar verblijft om gezondheidsredenen de grootste tijd van het jaar in België. Ondanks het familiaal gemis heeft Dirk het bijzonder naar zijn zin op Bali. Het dagelijks contact met de gasten en het draaiende houden van het hotel schenken hem nog steeds voldoende uitdaging. En uiteraard komen familie (waaronder kinderen en kleinkinderen) en vrienden regelmatig op bezoek.

Mede om de band met vrienden en familie te onderhouden, maar ook om potentiële bezoekers warm te maken voor al het fantastische wat Bali te bieden heeft, onderhoudt Dirk één van zijn vele talenten – een vlotte schrijfstijl – door het bijhouden van een blog op zijn website. Wie de blog doorbladert, kan teruggaan tot mei 2008 en er de voorgeschiedenis van Villa Sabandari op de voet volgen. Enkele anekdotes zijn regelrechte pareltjes, en de extra info over het politieke, culturele en religieuze leven op Bali krijg je er gratis bij. Feit is dat de zoektocht naar een geschikte locatie voor het openhouden van een kleinschalig boutique hotel niet over rozen liep. Uiteindelijk beslisten Dirk en Saar niet om een bestaand hotel over te nemen – wat het initiële plan was – maar om een privé-villa volledig te renoveren. De regio Ubud, het Balinese centrum van kunst en cultuur, leek hen op het lijf geschreven.

Nochtans was deze tweede carrière Dirk niet zomaar op het lijf geschreven. Hij was tot in 2007 mede-eigenaar van een tapijtweverij in West-Vlaanderen, maar een breuk met zijn zakenpartner in combinatie met gezondheidsproblemen deed hem de radicale beslissing nemen om na 30 jaar al zijn aandelen in het bedrijf te verkopen. Op 53-jarige leeftijd stond Dirk plots voor een nieuwe uitdaging. Hij besloot een sabbatical te nemen en samen met Saar, die schoonheidsspecialiste met specialisatie voetverzorging was, uit te kijken naar een nieuwe professionele uitdaging – liefst vér van het harde bedrijfsleven en fysiek niet te belastend – gezien de zware rugproblemen waar Dirk mee worstelde. Het zag er toen al naar uit Dirk (die al ruim 20 jaar zelfstandig was) niet opnieuw voor een baas zou gaan werken.

Oorspronkelijk richtte Dirk zijn pijlen op een initiatief in de Fair Trade sector. Hij had plannen om specerijen in te kopen bij de lokale bevolking en deze vervolgens rechtstreeks – zonder tussenhandel waar vaak vele winsten blijven kleven – door te verkopen aan de eindgebruikers. Met zijn ervaring in de import en export zou Dirk hier wellicht in zijn geslaagd – tot Saar een hotel te koop zag staan op Bali en het koppel luidop begon te dromen over een tweede leven in de toeristische sector.

De rest is geschiedenis, waarbij Villa Sabandari is uitgegroeid tot een wondermooi pareltje. Bij de materiaalkeuze lieten Dirk en Saar zich inspireren door wat lokaal voorhanden was: witte wonosari steen uit Oost-Java, hardhouten bankyrai parket, houten shingles en alang-alang gras voor de daken, rode natuursteen uit Lombok voor decoratieve muurpartijen. Het bad in de wellness is dan weer gehouwen uit een massief rotsblok. Duurzaamheid en kwaliteit waren twee kernwoorden bij het vormgeven van Villa Sabandari, evenals de symbiose tussen westerse hygiëne en comfort enerzijds, en oosterse charme en gastvrijheid anderzijds. Bottom-line wordt in Villa Sabandari gestreefd naar een verblijf in een intieme, huiselijke sfeer met een persoonlijke en flexibele service en met voldoende privacy voor de individuele gast. Net om die reden zijn kinderen ook niet welkom in het boutique hotel.

Met de wellness afdeling draagt Villa Sabandari bij aan het ‘grote genieten’ van de gasten tijdens hun vakantie op Bali. Het beautysalon is ingericht naar Europese normen met meubels en apparatuur zoals je dat thuis gewend bent, maar in een exotisch kader. De verzorgingsproducten hebben een biologische samenstelling en zijn voornamelijk opgebouwd uit essentiële oliën, algen en gewassen, extracten en oliën van planten. Je kunt in het salon terecht voor de klassieke westerse gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, waxing, manicure, pedicure en een verscheidenheid aan traditionele massages.

Het ontbijt wordt op het uur en de plaats van jouw keuze geserveerd. De drankkaart biedt een ruime keuze aan cocktails, een witte en een rode huiswijn die per glas of fles te bestellen zijn, verse vruchtensappen en soft drinks. Als een bevlogen gastheer zorgt Dirk ervoor dat de gasten niets te kort komen. Ook voor tips m.b.t. excursies kun je op elk moment van de dag bij Dirk terecht. Na een druk professioneel bestaan en ondanks enkele persoonlijke tegenslagen heeft Dirk hier duidelijk zijn tweede leven teruggevonden. Intussen geniet hij van elke dag op Bali tussen zijn gasten, niet geleid door melancholie of verbittering maar dankbaar voor wat het leven te bieden heeft in deze prachtige en voor velen nog onbekende regio.

Meer info op de website van Villa Sabandari.


 
 Informeer of boek bij VILLA SABANDARI

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!