BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Villa Sabandari: Einde van de Galungan

Villa Sabandari - Logeren bij Belgen op Bali

Op 17 september 2016 eindigde met ‘Kuningan’ de belangrijkste religieuze periode voor de Balinese Hindoes. Die tiendaagse periode begint met ‘Galungan’, de dag waarop men de overwinning viert van Dharma op Adharma, van Goed op Kwaad.  Het is ook de dag dat de geesten van de voorouders terugkeren naar de aarde en de huizen bezoeken waarin ze, bij leven, woonden. De huidige bewoners hebben de verantwoordelijkheid de voorouders gastvrij te ontvangen door middel van gebeden en offers.

Tijdens de hele periode zijn de straten omzoomd met ‘Penjor’, hoge, kleurrijk versierde bamboestokken, voorzien van offers. De volgende ‘Galungan’ wordt gevierd op 5 april 2017. Misschien een gelegenheid om eens een bezoekje te brengen aan Villa Sabandari?

Villa Sabandari is een kleinschalig en rustig boutique hotel met 6 kamers in de rijstvelden, vlakbij Ubud, het culturele hart van Bali.

Je herkent de hand van Joost van Grieken in het strakke design met respect voor de Balinese architectuur. Het resultaat werd een kleinschalig hotel, een luxe hotel, een rustig hotel waar iedereen zich onmiddellijk zal thuisvoelen.


 
 Informeer of boek bij VILLA SABANDARI

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!