TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Groepsreizen Villa Gineta: Zorgeloos, Uniek & Wondermooi

Tsjechië en Bohemen: Verrassend & Betoverend

Wie Tsjechië zegt, denkt meteen aan de gouden stad Praag maar er is zoveel meer te ontdekken in dit buitengewoon mooie land dat in het hartje van Europa ligt. Het land heeft een adembenemende natuur, de meeste prachtige kastelen en eeuwenoude burchten in Europa, tal van historische steden, unieke bezienswaardigheden, een zeer interessante en woelige geschiedenis en niet te vergeten een verrassend heerlijke gastronomie. Bovendien is het een gastvrij, veilig en zeer toegankelijk land.

B&B Villa Gineta: dé ideale uitvalsbasis om Praag én het Boheemse binnenland te exploreren

De smaakvolle 5-sterren B&B Villa Gineta met paardenranch, uitgebaat door de Vlaming Philippe en zijn familie, ligt midden in de Boheemse bossen op minder dan 25 km van Praag. Het ligt centraal in het land waardoor alle uithoeken van Bohemen kunnen ontdekt worden en is dé ideale uitvalsbasis om Tsjechie in al zijn geuren en kleuren te ontdekken.

De unieke Villa Gineta groepsreizen in juni en september: net ietsje anders

Het hoogtepunt van het Villa Gineta seizoen (van 1 april tot eind september) blijven na 15 jaar toch nog altijd de begeleide groepsreizen! Philippe en zijn boezemvriend en acteur Maarten Bosmans dompelen hun gasten een volledige week op een ludieke manier onder in het sprookjesland van kastelen, burchten, wouden, meren, kastelen, ruïnes, rivieren, geheime plekjes, betoverende historische steden, en nog zoveel meer…

De Villa Gineta groepreis met een kleinschalige groep van maximaal 10 nederlandstalige koppels is anders dan de meeste andere groepsreizen in volgepropte bussen waar gidsen, met een paraplu boven het hoofd, enkel de grote trekpleisters laten zien. Je hoeft geen schrik te hebben voor de vreemde taal of een onbekend land, en kunt gewoon op een originele manier het betoverende Tsjechië (verder) ontdekken. Philippe en Maarten beloven een zeer gevarieerde, gezellige en heerlijke week vol kleurrijke belevenissen.

De voorjaarsgroepsreis voor 2024 is gepland van 22 juni tot 29 juni en de najaarsgroepsreis van 31 augustus tot 7 september. Het zijn 2 totaal verschillende maar elk zeer gevarieerde programma's waar natuur, cultuur, gezelligheid tussen de gasten, een lach maar ook een traantje en heerlijke Boheemse gastronomie hand in hand gaan met elkaar. Deze begeleide Villa Gineta weken zijn zo boeiend en meeslepend dat het vaak gebeurt dat de Villa Gineta gasten aan 2 groepsreizen deelnemen, en terecht!

Voor de voorjaarsgroepsreis resteren op dit moment nog 2 verblijven (dus nog plaats voor 4 personen). Voor de najaarsgroepsreis zijn dat er 5 (dus voor 10 personen). Wie alvast eens een voorproefje wil hebben van de sfeer tijdens de groepsreizen, kan terecht op de Facebookpagina van Villa Gineta - waar Maarten & Philippe regelmatig filmpjes posten.

Philippe en Maarten: 2 begenadigde liefhebbers en amusante gidsen van Bohemen.

Deze guitige boezemvrienden zijn late veertigers en hebben elkaar leren kennen op hun 14 jaar op de toneelschool en zijn sindsdien altijd onafscheidelijk geweest. Na hun afstuderen is Philippe onmiddellijk naar het wondermooie Tsjechië getrokken om zijn familiedroom waar te maken: het opbouwen van de stijlvolle B&B Villa Gineta. Hij bracht heel zijn jeugd steevast de zomervakanties door in Zuid-Bohemen bij zijn Tsjechische grootouders in het toen nog communistische land. Maarten begon een succesvolle carriere als acteur en is bekend van tal van TV-programma's en theaterproducties.

Ze zijn steeds boezemvrienden gebleven, niettegenstaande de afstand van 900 km. Die kloof is later verkleind daar ze nu zelfs schoonbroers zijn, omdat Maarten verliefd werd op de zus van Philippes vrouw. Na een uit de hand gelopen dorpscafé-bezoek beslisten de 2 vrienden om groepsreizen te organiseren. Ze hadden immers gemerkt op vakantiebeurzen dat vele mensen wel eens naar Tsjechië op vakantie wilden komen, maar niet wisten hoe er aan te beginnen (vreemd land, vreemde taal, onterechte vooroordelen). Ondertussen is het al 15 jaar dat Philippe en Maarten hun grote passie en liefde voor Tsjechië delen met hun gasten.

Maarten is een prima kok, en behaalde de finale van het VTM programma Masterchef, en Philippe is een echte keukenprins in taarten en gebak. Naast hun ludieke begeleidingen en grote kennis over het land gebruiken ze ook deze culinaire talenten bij de uitgebreide Villa Gineta ontbijten en de feestelijke belevingsavondmalen om hun gasten een hele week in de watten te leggen. Hoe krijgen ze dit in godsnaam allemaal voor elkaar? Wel, met de onvermoeibare hulp van mama Gineta en heel familie Deswarte, hun pure passie zijn ze met hun tweetjes een echte tandem. Ze verwennen hun gasten van het begin tot het einde en bezorgen hen telkens weer een onvergetelijke vakantie!

Praktische info en voorbereiding voor deelname aan de groepsreis

Tsjechië klinkt verder dan het werkelijk is. Vanuit de Belgische grens is het amper 800 km rijden naar Villa Gineta. Het kan dus perfect gedaan worden op 1 dag rijden via overwegend vlotte grote banen dwars door Duitsland (Aachen, Keulen , Nurnberg en grens van Tsjechië over). Duitsland is tolvrij en er moet enkel aan de Tsjechsche grens een wegenvignet van 13 € aangekocht worden.

Maar je kan de route ook in 2 keer afrijden en na een 4 tot 5 tal uurtjes rijden ergens in Duitsland overnachten, bijvoorbeeld in www.waldhotelheppe.de. Of je kan overnachten in Bamberg, het Venetië van Duitsland of in de werelderfgoed stad Wurzburg.

Ook kan je vanuit Brussel Zaventem met Brussels Airlines, vanuit Eindhoven met Transavia, of met Ryanair vanuit Charleroi dagelijks vliegen naar Praag (1u 15 vliegen). Met een huurauto, taxi of openbaar vervoer bereik je Villa Gineta op minder dan 40 minuten (van de luchthaven is het 35 km naar Villa Gineta).

De prijs van de groepsreis bedraagt 30680 CZK ofwel ongeveer 1.180 € per persoon op basis van een smaakvolle gastenkamer. Vanaf aankomst op Villa Gineta is (bijna) alles inbegrepen in de prijs (uitgebreid ontbijtbuffet, feestelijke avondmaal, toegang tot alle bezienswaardigheden, amusante begeleiding met Maarten of Philippe, gemeenschappelijke bus, enz.). Enkel dranken en lichte lunch zijn niet inbegrepen maar dit is eerder een kleine meerkost. De Villa Gineta ontbijten zijn heel uitgebreid en vele gasten houden het bij een lichte lunch zoals een soepje, broodje of ander hapje.

Bij reservatie krijg je uiteraard verdere info van Philippe om alles vlot voor te bereiden. Zijn mailadres is phdeswarte@gineta.cz. Bezoek zeker ook eens de website van Villa Gineta.

 Informeer of boek bij VILLA GINETA

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!