TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


BESTEL NU TICKETS MET €5 KORTING!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Met Maarten Bosmans naar de Bohemen in 2024

Je kent hem ongetwijfeld van diverse TV-programma’s en theaterproducties: acteur Maarten Bosmans. Maarten verloor vele jaren geleden zijn hart aan Tsjechië door zijn boezemvriend Philippe Deswarte. Die bracht van kindsbeen af, nog in de periode van het communisme, de zomervakanties steevast door bij zijn Tsjechische grootouders in Zuid-Bohemen (70 km van Praag). Via Philippe leerde Maarten beetje bij beetje het land kennen. Beide vrienden volgden samen theaterschool, waarna Maarten een carrière uitbouwde in het acteren en Philippe vrij snel naar Tsjechië trok (zijn roots achterna), om er een familiedroom te verwezenlijken: Villa Gineta.

Keukenpiet

Sinds de opening van Villa Gineta kwam Maarten er regelmatig meehelpen in de keuken. Dat hij een zeer goede kok is, mocht blijken toen Maarten finalist was van Masterchef. Toen hij geen acteerwerk had, combineerde hij deze keukenactiviteiten met vakantie in Tsjechië. Geleidelijk begon hij het land verder te ontdekken en las hij veel over de geschiedenis van het land.

De Kiem van de Groepsreizen

Na een uit de hand gelopen cafégesprek beslisten Philippe en Maarten dan vele jaren geleden om vanuit Villa Gineta een groepsreis te organiseren. Philippe had immers opgemerkt op vakantiebeurzen dat veel mensen wel eens naar Tsjechië wilden gaan maar niet wisten hoe ze er aan moesten beginnen (vreemd land, vreemde taal, onterechte vooroordelen). Na de eerste groepsreis waren de deelnemers zeer enthousiast, en dus werd er de volgende jaren een vervolg aan gebreid met totaal andere uitstappen. Van het één kwam het ander… intussen zijn de groepsreizen van Philippe en Maarten een vaste waarde geworden. Ze hebben beiden een grote passie en liefde voor het land en tijdens een groepsreis kunnen ze dit op de beste manier  overbrengen.

Zuzana

Maarten en Philippe zijn elkaar nooit meer uit het oog verloren. Integendeel, Philippe werd peter van de dochter van Maarten en andersom is Maarten peter van Philippes oudste zoon. En toen viel Maarten plots voor de charmes van Zuzana, de zus van de Tsjechische vrouw van Philippe. Intussen zijn Maarten en Philippe dus schoonbroers geworden, en is er bij Maarten ook een gezinsuitbreiding gebeurd, waardoor hij momenteel letterlijk zijn tijd verdeelt tussen België en Tsjechië.

Groepsreizen 2024

Het zal dus duidelijk zijn dat de groepsreizen die door Villa Gineta worden georganiseerd, begeleid worden door twee echte Tsjechiëkenners. Bovendien zal een vleugje humor en absurditeit nooit veraf zijn. Keerzijde van de medaille is dat de reizen erg snel uitverkocht raken.

Intussen zijn de datums van de groepsreizen in 2024 bekend:

  • 22 tot 29 juni 2024
  • 31 augustus tot 7 september 2024

Philippe en Maarten beloven drie keer een spetterende week waarbij ze hun gasten op een ludieke manier onderdompelen in de prachtige natuur, woelige geschiedenis, super interessante cultuur en de verrassend heerlijke gastronomie van de wondermooie Bohemen. Ze beloven jullie in de watten te leggen!

Wil je graag mee met 2 Vlamingen die op zeer eigenzinnige wijze door Tsjechië trekken?  Meer info via onderstaand formulier.


 
 Informeer of boek bij PHILIPPE & MAARTEN