INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   Met Maarten Bosmans naar de Bohemen

   Je kent hem ongetwijfeld van de sitcom Kiekens of van Loslopend Wild. Acteur Maarten Bosmans is heel vaak op het TV-scherm te zien in komische programma’s. Onlangs kwamen we te weten dat Maarten individuele groepsreizen naar de Bohemen begeleidt. Reden genoeg om even ons licht op te steken.

   Boezemvriend

   Maarten heeft Tsjechië 24 jaar geleden leren kennen door zijn boezemvriend Philippe Deswarte. Die bracht van kindsbeen af, nog in de periode van het zware communisme, de zomervakanties steevast door bij zijn Tsjechische grootouders in Zuid-Bohemen (70 km van Praag). Via Philippe maakte Maarten beetje bij beetje kennis met Tsjechië. Beide vrienden volgden samen theaterschool, waarna Maarten een carrière uitbouwde in het acteren en Philippe vrij snel naar Tsjechië trok (zijn roots achterna), om er een familiedroom te verwezenlijken, Villa Gineta.

   Keukenpiet

   Sinds de opening van Villa Gineta komt Maarten regelmatig meehelpen in de keuken. Dat hij een zeer goede kok is, mocht 3 jaar geleden reeds blijken – toen was Maarten finalist van Masterchef. Feitelijk komt het erop neer dat hij, wanneer hij geen acteerwerk heeft, deze keukenactiviteiten combineert met vakantie met zijn dochtertje in Tsjechië. Geleidelijk begon hij het land verder te ontdekken en las hij veel over de geschiedenis van Tsjechië. Na een uit de hand gelopen cafégesprek beslisten Philippe en Maarten dan twee jaar geleden om vanuit Villa Gineta een groepsreis te organiseren. Philippe had immers opgemerkt op vakantiebeurzen dat veel mensen wel eens naar Tsjechië wilden gaan maar niet wisten hoe ze er aan moesten beginnen (vreemd land, taal, onterechte vooroordelen). Na de eerste groepsreis waren de deelnemers zeer enthousiast, en dus werd er het volgend jaar een vervolg aan gebreid met totaal andere uitstappen. Van het één kwam het ander…

   Philippe en Maarten hebben beiden een grote passie en liefde voor het land en tijdens een groepsreis kunnen ze dit op de beste manier  overbrengen.

   Zuzana

   Maarten en Philippe zijn elkaar dus nooit uit het oog verloren. Integendeel, Philippe is peter van de dochter van Maarten en andersom is Maarten peter van Philippes’ oudste zoon… Maar nu is het hek helemaal van de dam, want Maarten is sinds één jaar gevallen voor de charmes van Zuzana, de zus van de Tsjechische vrouw van Philippe. Hiermee staat Maarten nu echt met één been in België en één been in Tsjechië. Volgens Philippe was deze situatie heel schattig in het begin, omdat ze beiden niet konden communiceren: Zuzana kon enkel Tsjechisch, en het Tsjechisch van Maarten kwam niet verder dan een biertje bestellen…

   Maarten en Zuzana zijn nu bijna één jaar samen, en het is onvoorstelbaar hoe snel Maarten Tsjechisch  heeft geleerd. Intussen leert Zuzana ook Nederlands.

   Het weze dus duidelijk dat de groepsreizen die door Villa Gineta worden georganiseerd, begeleid worden door twee echte Tsjechiëkenners. Bovendien zal een vleugje humor en absurditeit nooit veraf zijn. Keerzijde van de medaille is dat de reizen erg snel uitverkocht raken. Wil je graag mee met 2 Vlamingen die op zeer eigenzinnige wijze door Tsjechië trekken?  Meer info via phdeswarte@gineta.cz.

   Enkele foto’s van Maarten en Philippe vind je hieronder.

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!