TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Vakantie in het Wondermooie Karlovy Vary

Karlovy Vary, ook gekend als Karlsbad, is gelegen in het schilderachtige West-Bohemen (Tsjechië). Dit historisch kuuroord behoort sinds oudsher tot de mooiste van Europa en een bezoek is als een stap in een tijdmachine. Je wordt letterlijk gekatapulteerd naar de flamboyante tijd van het 19de-eeuwse Europa met zijn kleurrijke kolonade waar het geneeskrachtig water letterlijk uit de grond spuit vanuit 12 stadsbronnen.

Het is een buitengewoon mooie, gezellige en levendige stad vol historie en monumentale gebouwen aan de mooie Tepla-rivier. De kleurrijke stad is prachtig ingenesteld in de oneindige wouden van Tsjechië en het ligt in de nabijheid van het ongerepte Ertsgebergte. Sinds 2021 behoort het zeer terecht tot het werelderfgoed van UNESCO als dé Boheemse spadriehoek.

Voor een onderdompeling in de ‘koninklijke stad’ vul je makkelijk 2 tot 3 dagen. Bij aankoop van de Karlovy Vary Region Card zal je versteld staan van wat er allemaal te ontdekken valt, en dit met grote kortingen en vaak gratis toegang tot bezienswaardigheden. Voor een bezoek aan de stad wijst het zich allemaal zelf uit. Je zwerft makkelijk door de pracht en praal van de stad, maar zijn  ook verkwikkende wandelingen in de omliggende wouden met adembenemende panorama’s.

Uiteraard behoren ook kuren en sprankelende wellness om lichaam en ziel te laven in de prachtige 19de-eeuwse badhuizen  tot de mogelijkheden. Vooral de enige echte Tsjechische bierspa, waar je letterlijk in een bad met bier ligt of zwemmen in het 50 meter zwembad met 38 graden thermaal water en verschillende sauna’s met opzwepende opgieting met adembenemende uitzichten zijn uniek! In de zomer geniet je van het aangenaam klimaat, in de herfst van de diverse kleuren en geuren der West-Boheemse natuur, in de winter zorgt de sneeuw voor een feërieke sfeer en in de lente staan de parken en oneindige natuur in bloei. Je kan heel het jaar door genieten van deze verrukkelijke stad!

Ook de omgeving van Karlovy Vary is een bezoekje meer dan waard.

Logeertips

Plannen om Karlovy Vary te bezoeken? We hebben 2 fantastische logeertips: 2 comfortabele appartementen in het sprankelend hart van de stad zijn een ideale startplaats om  zonder tijdsverlies West-Bohemen in al zijn geuren en kleuren te ontdekken!