Regelmatig krijgen Rita en Rudi van Maison Chabrat de vraag: "Hoe doe je dit allemaal en mag ik het recept?" Vandaar dit nieuwsbericht in een culinair jasje gegoten met vakantieallures.
Rita & Rudi wonen in een landelijke en zeer rustige omgeving, waar natuur en rust primeren. Wandelen, fietsen, zwemmen, kajakken, vissen en leuke uitstappen met moto of auto , zijn hier de belangrijkste bezigheden tijdens jullie vakantie. Daarna worden alle avonturen en leuke belevenissen uitgebreid verteld bij het aperitief en avondeten dat wordt geserveerd op het buitenterras.
Alles wordt vers bereid en zoveel mogelijk met groenten uit eigen moestuin. Voor Rita & Rudi hoeft het niet te ingewikkeld of uitgebreid te zijn, vandaar dat zij ‘dagelijkse kost’ van regionale producten serveren in een vakantiesfeertje. Dit wordt ook altijd sterk geapprecieerd.
Wat kunnen jullie zoal verwachten?
- Zelfbereide soepen, waaronder de heerlijke wortelsoep
- Lekkere salades met eigen producten
- Varkensvlees , bereid op Aziatische wijze -> Babi Pangang
- Groentenlasagne
- Limousinsteak met ‘sauce bleue’
- Allerlei lekkere desserten
- Barbecue
- Koffie met zelfbereide speculoos
- En zoveel meer
Eén van de toppers van Rita zijn de huisbereide speculaaskoekjes.
Voor hen die het ook eens wil uitproberen hier het recept:
BENODIGDGHEDEN
- ½ kg bloem + bakpoeder
- 325 gr bruine suiker
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- 2 kruidnagelkopjes
- 2 grote eieren
- 250 gr boter
- 50 gr amandelpoeder
BEREIDING
- Suiker + eieren kloppen
- Boter bijvoegen,
- Bloem, kaneel, kruidnagelkoppen en amandelpoeder bijvoegen
- Alles mengen en 1 nacht laten rusten
- Bolletjes rollen en een beetje plat duwen op ovenplaat, oven op 175° voorverwarmen
- Bakken gedurende +/- 15 minuten, dit naargelang je eigen wens (= zacht of krokant)
Is jullie interesse gewekt? Zin om ook eens te proeven van al het lekkers dat de Corrèzestreek te bieden heeft? Aarzel dan niet en informeer naar de beschikbaarheid.
IEDEREEN VAN HARTE WELKOM IN MAISON CHABRAT!
www.maisonchabrat.com - info@maisonchabrat.com - +33 640 596 880