TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Tips voor Trips: First of Last Minute Boeken ?

Rincon del Mundo - Logeren bij Belgen in Spanje

Silvie Somers is eigenaar van Hacienda Guaro Viejo (Spanje, Andalusië). Als ex-reisleidster heeft ze een uitgesproken visie op het toerisme. Regelmatig post Silvie op Bij Landgenoten bijdrages waarbij ze haar (kritische) visie op reisfenomenen deelt, doorspekt met haar voorliefde voor de regio waar ze is neergestreken. Vandaag geeft ze haar visie op het fenomeen van de last en first minutes. Wanneer boek je best je vakantie?

De meeste reizigers onder ons denken nog steeds dat wanneer ze last minute boeken, ze de beste deals doen. Maar niets is minder waar! De first boekers zijn de slimste reizigers en krijgen de beste deals te pakken. Hoe vroeger jullie je reis boeken en plannen, hoe beter voor jullie portemonnee en nog voor vele andere zaken. En wel om volgende redenen.

Luchtvaartmaatschappijen en logeeradressen willen zo snel mogelijk zekerheid. Hierdoor willen ze vaak al het jaar ervoor of vroeg in het jaar de reizigers verleiden. Dit door vroegboekkortingen, vakantiesalondeals, verblijfspromoties voor meer dan 7 nachten, boekingen aan oude prijzen, etc.

Jullie kunnen dus al op het vakantiesalon een jaar vóór jullie geplande datum superdeals doen én dan boeken jullie nog aan oude prijzen.

Wanneer jullie er als eerste bij zijn, hebben jullie ook nog de beste keuzes, de beste kamers, de beste periodes, beste vliegtuigtickets. Achteraf bij last minutes moeten jullie het doen met wat er nog overblijft en dat zijn niet altijd de beste plekken.

Wanneer er nog weinig reizigers boeken, zijn de deals het beste. Naarmate de plekken worden opgevuld worden deze duurder, aangezien er minder aanbod is dan vraag.

Jullie willen met de ganse familie op reis? Dit kunnen jullie dit beter maar zo snel mogelijk regelen, last minute is er vast geen plaats genoeg voor iedereen. Zo’n familiereis vraagt best wat organisatie. En meestal moeten jullie in de vakantieperiodes boeken, dat zijn de duurste van het jaar. Dure periodes boeken jullie best heel lang op voorhand , dan zijn de prijzen het laagst.

Vakantieperiodes worden sowieso gevuld, er is veel vraag en het wordt sowieso duurder. Vanaf 12 tot 11 maand op voorhand kunnen jullie al vliegtickets boeken. Voor Spaanse bestemmingen kunnen jullie deals doen tot 19 weken vóór afreis. Daarna wordt het duurder.

Wanneer jullie alvast je vliegtickets en logeeradressen hebben vastgelegd aan de beste prijzen, is het tijd om de rest te plannen. Ik weet dat de avonturiers liever alles à la minute doen, en ze zien wel waar ze komen. Velen zeggen spontaan te reizen. Maar het voordeel voor de planners is dat men in Spanje veel bezienswaardigheden op voorhand moet gaan boeken, en ze dus niets hoeven te missen. De bezienswaardigheden kunnen wel maanden op voorhand uitverkocht zijn. Kijk maar voor het Alhambra in Granada, of de Caminito del Rey in Alora, El Chorro. Al de avonturiers missen de kans om dit te bezoeken. Want deze zaken moeten lang op voorhand geregeld worden.

Het is toch ook fijn om je tijdens de koude Belgische wintermaanden bezig te houden met het plannen van jullie volgende reis. En dan af te tellen… Jullie kunnen de hele familie erbij betrekken en samen over de nieuwe reisbestemming lezen, knutselen, etc.

Tip: in het weekend staan de vliegtuigtickets duurder, dan is iedereen thuis. Volgens onderzoek van de consumentenbond is dinsdagnamiddag de goedkoopste dag om te boeken.

Tip voor logies: schrijf jullie in bij bepaalde nieuwsbrieven en blijf zo op de hoogte van al de aanbiedingen. De beste aanbiedingen worden het eerst naar de volgers verstuurd. Pols nu alvast naar de vroegboekkortingen en krijg jullie vakantie van 2018 aan prijzen van 2017 of ga langs op de vakantiesalons, acties gegarandeerd!

Conclusie: last minute blijft een gok en is zeker niet de slimste optie! Prijsbewuste reizigers boeken nu al hun vakantie voor 2018.


 
 Informeer of boek bij HACIENDA GUARO VIEJO

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!