TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Hacienda Guaro Viejo: Uitvalsbasis voor Tal van Evenementen

De komende maanden worden er in Andalusië talloze traditionele evenementen georganiseerd die zeker en vast de moeite waard zijn om mee te maken. B&B Hacienda Guaro Viejo is centraal gelegen om al deze festiviteiten te beleven. Er is hier en daar nog een plaatsje vrij, wees er snel bij. Hieronder een kleine opsomming van evenementen die je zeker niet wilt missen.

April

Semana Santa of de Goede Week is gekend als één van de belangrijkste traditionele evenementen die in Málaga plaatsvindt. In deze week zal er in de stad een geur van wierook overheersen en zullen er verschillende processies de straten van Málaga vullen die onder andere in teken staan van het lijdensverhaal van Jezus Christus.

Semana Santa
Mei

Festival de los Patios de Cordoba is een Cordobees bloemenfestival dat een week lang duurt. Tijdens deze week heb je de mogelijkheid om verschillende prachtige patios te bewonderen die speciaal voor het festival zijn opengesteld. Er wordt bij een festival uiteraard gedanst en gezongen. Zo kan je tijdens het Festival de los Patios onder andere genieten van de beroemde flamenco.

Festival de los Patios de Cordoba
Juni

La Romería is een pelgrimstocht die plaatsvindt in verschillende Spaanse steden en dorpen in Andalusië waaronder in Coín, het dorp waar Hacienda Guaro Viejo is gelegen. De lokale bevolking maakt een tocht door de straten om de plaatselijke beschermheilige te eren. Tijdens deze tocht dragen vrouwen opvallende flamencojurken wat een typische Spaanse klederdracht is, zijn karren rijkelijk versierd en is er aan plezier geen gebrek!

La Romería
Juli

Noche de San Juan is een magische avond die je nooit meer zal vergeten en zonder twijfel eens moet meegemaakt hebben. De inwoners komen op deze avond samen op de stranden van Málaga om te vieren dat de zomer terug in het land is. Tijdens het feest worden er leuke activiteiten georganiseerd en worden er verschillende rituelen uitgevoerd.

Noche de San Juan
Augustus

Het Festival de las 3 Culturas vindt plaats in Frigiliana in de provincie Málaga. Het feest staat in het teken van de 3 culturen (de Christelijke, de Moorse en de Joodse). Tijdens het festival maak je kennis met de traditionele klederdracht en verschillende andere tradities. De straten worden gevuld met typische eettentjes. Ook kan je genieten van concerten en vuurwerkshows of deelnemen aan interessante workshops.

Festival de las 3 Culturas
September

In Guaro, het dorp waar de B&B gelegen is, wordt er elk jaar Luna Mora georganiseerd. Luna Mora of Moorse Maan is een festival waarbij het draait om de oude Moorse tradities, gastronomie en muziek. Wanneer de zon ondergaat, lichten de straten op door het licht van meer dan 20.000 kaarsen. Dit magisch gebeuren en een bezoek aan de markt waar men talrijke eetkraampjes kan vinden, is onmisbaar.

Luna Mora
Oktober

Día de las Sopas Perotas is een evenement dat men organiseert op het gemeenteplein van Álora om bezoekers kennis te laten maken met het traditionele gerecht Sopas Perotas, een dikke soep. Als toerist koop je de lepel en de soep krijg je gratis. Naast de Sopas Perotas, kunnen de bezoekers ook proeven van de Aloraanse olijven - de olijfsoort van de Zonnevallei.

Día de las Sopas Perotas
November

November is de maand waarin je leuke wandelingen kunt maken. Ook worden er verschillende zoektochten gepland naar natuurlijke champignons. De tochten oftwel Rutas de la Setas worden op verschillende plaatsen georganiseerd. De bekendste is in Júzcar. In deze herfstmaand vullen de straten zich ook met kraampjes waar je gerookte kastanjes kunt kopen. Deze zal je wellicht eens tegenkomen tijdens de tocht of wandeling.

Rutas de la Setas
December

Tijdens de laatste maanden van het jaar kan men genieten van de kerstsfeer die aanwezig is in heel het land. Málaga is versierd met prachtige kerstverlichting en elke avond is er een muziek- en lichtshow die men vanaf eind november al kan bewonderen. Ook zijn er verschillende kerstmarktjes te vinden.

Kerstsfeer

Boek je vakantie bij B&B Haciënda Guaro Viejo in de maand naar keuze en beleef jouw favoriete evenement.

Meer info op de website van Hacienda Guaro Viejo. Of gebruik onderstaand formulier.

 Informeer of boek bij HACIENDA GUARO VIEJO

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!